In de “Ubach over Wormse” bekerderby tussen UOW ’02 en Abdissenbosch was het al snel duidelijk, dat beide teams nog veel wedstrijdritme misten . UOW ’02 had wel meer van het spel en de counters van Abdissenbosch werden niet goed uitgespeeld. UOW  ’02 gaf verdedigend heel weinig weg, maar omdat de opbouw vaak te traag verliep of dat er weer eens onnodig balverlies was op het middenveld waren er vooral in de 1e helft weinig uitgespeelde kansen te noteren. Ronald Geuskens had te vaak ruzie met de bal of zijn vizier stond niet op scherp. Zo was een voorzet van Dennis Systermans een buitenkansje voor Ronald, maar zijn kopbal ging jammer genoeg naast het doel. Vlak voor rust was het dan toch raak.  In de 44e  minuut scoorde Dennis Systermans met een goede kopbal na een assist van Michel Briels na een verre inworp van Daniel Karsten de verdiende 1-0 voor UOW ’02. Even later floot de goed leidende  scheidsrechter de Rooy voor rust.

Na de rust was UOW ‘02 meer in de aanval en werd de bal wat sneller gespeeld. Vooral de acties van Jelle Kösters over de linker kant bleven gevaarlijk,  alleen de eindpass bereikte niet altijd een medespeler. UOW ’02 mocht wel een groot aantal corners nemen, maar ook hier ontbrak de precisie of was de afronding onder de maat. In de 61e minuut was er na een goed en snel opgezette aanval weer een goede kans voor Ronald Geuskens, maar ook nu was de afronding net niet goed genoeg.  De bal ging over het doel.  In de laatste fase van de wedstrijd werd het spel van Abdissenbosch erg opportunistisch . De verdediging van UOW ‘02 o.l.v. de sterk spelende Dennis Scholly bleef echter de baas op het veld. De keeper van Abdissenbosch redde nog een keer fraai op een afstandsschot van Rick Wischmann en tikte de bal over de lat. De stand bleef 1-0.

Al met al een verdiende overwinning van UOW ’02. Voor de start van de competitie is er nog veel werk aan de winkel voor de jonge selectiegroep o.l.v. Hoofdtrainer Wim Zagar en zijn Assistent Kenneth Wetzels. Vooral de balaanname, de handelingssnelheid en het maken van de juiste keuzes van een groot aantal spelers zal moeten verbeteren om in de 3e klasse mee te spelen. Maar alleen al door te leren uit de fouten, veel en goed te trainen en te spelen zal het niveau van de individuele speler  toenemen. Geduld en leergierigheid is daarbij een belangrijke factor!!

Verslag:  Bert Wassen/UOW ‘02

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno   Meer foto’s zijn te vinden op deze link.