Omdat SV Brunssum zich vorige week heeft teruggetrokken uit de beker speelden de Schaesbergse vrouwen  hun eerste bekerwedstrijd pas dit weekend tegen OVCS.

OVCS is vorig seizoen gepromoveerd via de nacompetitie naar de 2e klasse en had vorige week met 5-2 gewonnen van SNA. Geen gemakkelijke tegenstander dus.

Echter het zou iets anders lopen dan dat ze met name in Sittard gedacht zullen hebben.

Schaesberg was heer en meester in deze wedstrijd. Vanaf de allereerste minuut was men de baas op het veld. En er werd goed voetbal gespeeld. In  een van de aller eerste aanvallen was het gelijk raak. 5e min. Prima inspeelpass van achteruit naar het middenveld, speelster draait open en stuurt Kim Peeters weg aan de linkerkant. Deze komt door en dribbelt uiterst links het 16m gebied binnen. Twee tegenstanders komen naar haar toe en op het juist moment komt de bal voor. Hierdoor hoeft Lois alleen nog maar rechtdoor te schieten: 1-0.  Het is het startsein van een wedstijd waarin een 2e klasser overhoop wordt gespeeld door een 3e klasser.  In de 10 minuut is er weer een aanval die maar ternauwernood door OVCS wordt afgeslagen door middel van een hoekschop.  Deze hoekschop valt ver achter bij de 2e paal waar opnieuw Lois de bal voor haar voeten krijgt en daar is de 2-0.

De ene na de andere aanval loopt richting het gastendoel. Melanie raakt de paal, Kim schiet recht op de keepster en een tweede poging uit de draai gaat net naast.

Aan de andere kant gebeurt nog niet veel.  En de spaarzame momenten worden gekraakt door Danni en haar verdedigende manschappen.  En de paar schoten op het doel vormen geen enkel gevaar voor Maus.

Maar we zouden het hele team te kort doen als we zouden zeggen dat alleen de verdedigers goed verdedigd hadden en de aanvallers alleen goed gescoord  want het hele team speelde in deze eerste helft uitstekend. Men gaf overal op het veld goed druk. Voorhoede zette vast, middenvelders wonnen de duels. TEAM Schaesberg speelde gewoon goed. Vlak voor rust viel de 3-0.  Hands in het strafschopgebied en dus een penalty.  Lois maakt haar hattrick compleet.

Dat er in de rust wellicht een hartig woordje gesproken is in de gastenkleedkamer was logisch en ook wel merkbaar aan het begin van de tweede helft.

OVCS gaf meer druk en was feller in de duels. Schaesberg had het even moeilijk in deze fase. Rommelig, veel balverlies, geen rust meer en dus ook geen goed voetbal meer. Niets helpt beter om druk van een tegenstander lam te krijgen door zelf weer te scoren. Melanie werd prima weggestuurd en achtervolgt door 5 man (sorry vrouwen) van OVCS.  Melanie bleef rustig maar werd toch door de keepster net te ver naar buiten gedwongen om te kunnen scoren.

Echt uitgespeelde aanvallen had OVCS niet.  Toch viel de 3-1. Een klutsbal tussen veel speelsters werd uiteindelijk binnen getikt. OVCS wilde de aansluiting maken en schoof haar mensen door.  Echter Melanie gooide nu wel de wedstrijd definitief in het slot. Gebruik makende van de ruimte achter de verdediging na een prima uittrap van Maus stoof ze opnieuw af op de keepster en schoof de bal binnen: 4-1.

Maud Cools had nog een prima schot dat maar net gepakt kon worden.

Zo hebben de dames een prima eerste dreun uitgedeeld in het bekertoernooi. Voor het vervolg van het bekertoernooi en competitie zegt dit niets. We zullen zondag weer vol aan de bak moeten. Wedstrijd voor wedstrijd.

Maar nu even genieten van een goed team dat een prachtige wedstrijd speelde.

Archieffoto vv Schaesberg VR1

 

 

 

Geef een reactie