EU stelt 28 miljoen euro beschikbaar voor verbetering treinverbinding Aachen- Heerlen

 

 

Een sterk verbeterde treinverbinding krijgt steun van de Europese Unie. Die EU draagt 28 miljoen euro bij aan de realisering. Eerder stelde de NVR in Duitsland en de provincie Limburg al een miljoenenbedrag beschikbaar om de regio op te stuwen in de vaart der volkeren.

Van de door de EU beschikbaar gestelde 28 miljoen euro vloeit 4,4 miljoen euro rechtstreeks aan de AVR die kosten aan Duitse kant- ca. 11 miljoen euro – voor haar rekening neemt. Het geld wordt o.a. gebruikt voor een gelijkschakeling van de stroombovenleiding op het traject, de uitbouw van treinstadion Herzogenrath en het aanpassen van spoor 3 op de Aachener Hauptbahnhof. Dat spoor moet binnenkort door twee treinen gelijktijdig benut kunnen worden. Volgens de planning moet de nieuwe snelle spoorverbinding Maastricht-Heerlen-Aachen eind 2020 gebruiksklaar zijn. Tot dusver moeten reizigers in de grensregio vaak omstappen en lange wachttijden dulden. In de nabije toekomst staat ook een directe verbinding Eindhoven-Heerlen-Aachen-Köln gepland. De snellere reistijden moeten ook de economische ontwikkelingen in de Euregio Maas-Rhein positief beïnvloeden.

Foto®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie