Loopt tegen eerste nederlaag op in Herdecke 18 – 13. Het was een enerverende en spannende wedstrijd.

Het krachtsverschil was niet zo groot als men uit de einduitslag zou concluderen. In de 3e partij tussen Tibor Pal en Alex Paulanyi viel het dubbeltje net de verkeerde kant uit voor Simson. Alex controleerde in het begin de wedstrijd en nam een 0-4 voorsprong. Daarna draaide Alex een schouderworp in, maar die mislukte en probeerde het daarna nog een keer, maar toen werd de worp opgevangen door Pal en hij toucheerde Alex. Een 4-0 verlies waar niet op gerekend was.

In de 57 kg klasse verloor Milad Khazai met 3-0 van Szabol Lakatos. Rick Hamaker verloor eveneens op punten van Kayar Mesud. Joey Berkenbosch won overtuigend op touche van Gatunga Muntbat. Tegen George Ramm had Herdecke geen tegenstander opgesteld. Pauze stand 10 – 8 . Moein Mohseni worstelde weer een klasse partij en versloeg de sterke Niels Holk met 2 – 10 . uitslag 0 – 3 . Wesley Mulder weerde zich zeer dapper tegen Daniel Beuce maar moest na 6 min. toch zijn meerdere erkennen in Beucke.

Uitslag 3 – 0. De mooiste partij van de avond worstelde Alex Koval tegen de eveneens zeer goede Niels Housegger. Na een in het begin een gelijk opgaande strijd waarbij om en om de punten vielen trok na de pauze Alex toch het initiatief naar zich toe en won met 5 – 10 uitslag 0 – 2. En tussen stand 13 – 13 .

In de laatste 2 partijen had Herdecke toch de betere worstelaars, al had Simson niet gerekend op een 1- 0 verlies van Masoud Niazi tegen Burak Timmilli. En Lewis McGrath was in de Grieks Romijnse Stijl kansloos tegen de topper Adil Bouklakhrif.

Foto KSV Simson

Geef een reactie