Onder een stralend zonnetje werd Ron Starmans op een passende manier gehuldigd voor aanvang van de wedstrijd tegen BVC’12. Voor de gelegenheid en door de blessure van Olaf Rompelberg was Ron gepromoveerd tot aanvoerder deze middag. Ook het team van BVC’12 en het arbitrale trio feliciteerden Ron met het spelen van zijn 500e wedstrijd voor onze club.

Maar vanaf het begin was duidelijk dat de gasten niet naar Hoensbroek waren gekomen om cadeautjes uit te delen. Speltechnisch waren ze zeker niet de mindere en daardoor ontstond een open wedstrijd met kansen en kansjes aan beide kanten. Toch kwam EHC/Heuts na ca. een half uur spelen op voorsprong door een mooie actie van onze nummer 2, Omar el Achkar. Met deze stand gingen de teams de rust in.

De tweede helft gaf een iets ander beeld te zien, BVC’12 ging steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en EHC/Heuts moest terug. Hierdoor ontstond wel meer ruimte voor onze aanvallers, maar die hadden vandaag het vizier niet op scherp staan, want zelfs vrij voor de doelman werd er niet gescoord. Anders was de wedstrijd al vroeg beslist geweest. Halverwege de tweede helft gebeurde er gedurende tien minuten van alles, met de scheidsrechter in een hoofdrol, wat resulteerde in gele kaarten, emoties op het veld en zelfs een 2e gele kaart voor een speler van de thuisploeg.

BVC’12 zette nu, met een man meer, nog een keer alles op de aanval, maar onze verdediging bleef op de been. In de extra tijd was het Mitch Vandegard die het verlossende 2e doelpunt voor EHC/Heuts scoorde en daarmee de zege veilig stelde.

Een mooie opsteker met de zware uitwedstrijden tegen Udi’19 en Halsteren voor de boeg en natuurlijk de bekroning van deze dag voor Ron Starmans, die na afloop door zijn ploeggenoten in het zonnetje werd gezet in de kantine.

Tekst en Foto’s EHC/Heuts

 

 

 

Geef een reactie