De twee bekerwedstrijden tegen SVA en RKMVC eindigden in een ruime overwinning voor Weltania. Logisch dat de op papier sterkste opponent, RKTSV, met een heel compacte speelwijze aan de wedstrijd begon. Het speelveld klein houden en op het juiste moment druk zetten op de bal. Dat had resultaat want tot vlak voor de rust hield de verdediging stand terwijl met snelle counters ook voor het doel van Weltania gevaar werd gesticht. In de laatste minuut echter vond Sjors van Velzen toch het gaatje in de verdediging waardoor Weltania met een 1 – 0 voorsprong kon gaan rusten.

Door enkele omzettingen bij Weltania en omdat ook de conditie een rol ging spelen, werd het na de rust een open wedstrijd. Weltania scoorde nog 6 keer via Sjors van Velzen, Ron Okonski en Niels Vroomen. RKTSV werd voor zijn strijdlust terecht beloond met de eretreffer waardoor de –volgens hun trainer Guus Vrancken geflatteerde-  7 – 1 eindstand op het scorebord kwam.