Vaesrade 1 heeft de bekerronde negatief afgesloten door met 2-3 te verliezen van Amstenrade 1, de buren die uitkomen in de 5e klasse. De oranje hemden waren uitgespeeld en kwamen naar Vaesrade om veredeld te oefenen. Vaesrade had theoretisch nog kans om door te bekeren als DFC zou winnen in Schimmert (en dat deden ze met 0-4) en Vaesrade zelf een positief resultaat zou halen.

Dat laatste gebeurde niet en dus is Vaesrade uitgeschakeld en bekert Schimmert door. Vaesrade kreeg van trainer Paul Bisschops om te gaan spelen zonder coaching en om zelf op zoek te gaan naar oplossingen, zelf het roer nemen en te kiezen voor gedegen oplossingen. De trainer sprak zelf ook over oefenen en al te serieus nam hij de beker op zich niet. De publieke belangstelling werd teleurgesteld in het schouwspel, want zowel Vaesrade alsook Amstenrade stelde teleur. Sterker nog, het was ronduit slecht volgens de 12e man.

Bisschops daarentegen sprak van een leerzame en nuttige wedstrijd. Gebeurde er ook nog iets tussen de krijtlijnen? Ja Amstenrade ging verrassend gewoon winnen van Vaesrade en de geel blauwen misten een penalty. Brutaal kwam Amstenrade op 2-3 en deze voorsprong werd niet weggegeven en dus een leuke opsteker voor de mannen van Maurice van Woerkum voor het competitiegeweld begint tegen Havantia. Vaesrade mag en zal keihard gaan trainen om de degens op een juiste manier te gaan kruisen as. zondag tegen WDZ uit Bocholtz. De zeer jonge equipe van Paul Bisschops kan zeker voetballen, zaak is nu dat as. zondag te gaan etaleren. Vaesrade heeft een ruime selectie dit jaar en dus is ook Voasje 2 een stukje sterker geworden.

In de ochtenduren werd er door Vaesrade 2 knap gewonnen van buurman Minor 3 met 4-3. Dat Vaesrade 1 en 2 is een leuke hechte groep die zomaar eens voor leuke dingen kan gaan zorgen, maar dan moet wel alles kloppen en voorlopig zitten we op koers en dan vergeten we snel deze foute generale.

Alle beker-uitslagen van de A1 en ook van de overige seniorenteams zijn uiteraard terug te vinden op www.rkvvvaesrade.nl

Meer foto’s op deze link.

Foto’s: ®Parkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie