RODA JC een maatje te groot 0-5 gewonnen van VV Capelle.

Roda JC heeft in Capelle aan de IJssel in de eerste ronde van het KNVB beker toernooi met 0-5 gewonnen van VV Capelle. In de eerste helft kwamen de doelpunten van Schahin, Rutjes 
en Engels. Na rust scoorde Célestin Djim nog tweemaal.
Roda JC Kerkrade begon de wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB beker met maar liefst zes wissels ten opzichte van de laatste wedstrijd. In de opstelling staan de namen Vansteenkiste, Rutjes, Auassar, Engels, Van Velzen en Schahin.

Zes minuten onderweg is het Simon Gustafson die na zijn fraaie solo de 0-1 door Dani Schahin ziet binnen werken. Amper zeven minuten later is het Nathan Rutjes die een fraaie voorzet van Gyliano van Velzen via de paal de 0-2 achter de doellijn schiet. Keeper Hidde Jurjus is attent op enkele afstandsschoten en ziet een uithaal van Vyent maar net over gaan. Kerkraadse schoten worden in de volgende twintig minuten door de defensie geblokt en uit de doelmond gewerkt. In de veertigste minuut tilt Mario Engels met een volley de score naar 0-3 na een voorzet van Dani Schahin.

Aanvang tweede helft wisselt Tsiy Ndenge voor Mohamed el Makrini. Roda JC speelt meer behouden en laat Capelle dichter bij de Kerkraadse zestien komen. Jurjus moet tot twee maal toe een redding brengen. Coach Molenaar stuurt Djim en Paulissen in het veld om nog meer aanvallend te spelen. In de 78e minuut komt Célestin Djim net tekort om voor de 0-4 te zorgen. Vijf minuten later is het dezelfde Djim die nu wel de 0-4 kan binnen schieten. Een minuut later neemt hij ook de 0-5 voor zijn rekening. Keeper Jurjus moet in actie komen om schoten van Van der Sane te pareren, een tweede doelpunt van Nathan Rutjes wordt afgekeurd wegens buitenspel. Na 90 minuten wint Roda JC in de eerste ronde KNVB beker van VV Capelle.

Foto Wendy Peters

Geef een reactie