In Kerkrade wonen veel mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid en het ‘samen-gevoel’ in hun wijk. 
Hun initiatieven krijgen niet altijd de juiste aandacht, omdat veel mensen het zo vanzelfsprekend vinden wat ze doen voor hun buurt of wijk.

Team Wijkontwikkeling wil met het nieuwe blog www.wijkwebkerkrade.nl alle kleine en grote successen in de wijk beter zichtbaar maken. Hoe meer wijkbewoners ervan weten, des te meer mensen zich bij een initiatief kunnen aansluiten – of er hun voordeel mee kunnen doen.

Sociale energie. “Als je iets doet voor je buurt of wijk, wil je ook de juiste mensen bereiken”, vertelt wethouder Tim Weijers (Wijkontwikkeling). “Allereerst omdat je soms hulp nodig hebt van anderen. Maar ook als het idee wordt uitgevoerd, wil je dat mensen er gebruik van gaan maken. Team Wijkontwikkeling helpt bewoners en partners in de wijk bij het realiseren van hun idee of initiatief. Met het blog gaan we ook de communicatie van bewoners en partners versterken. Zo verbinden we meer mensen en middelen met elkaar. Het is immers zonde van de ‘sociale energie’ van de bewoners die het bedacht hebben, als een goed initiatief niet de juiste aandacht krijgt. Dan haal je er niet uit wat er in zit.”

 Versterken. Het blog Wijkweb is bedoeld als aanvulling op alle websites en Facebookpagina’s die de maatschappelijke partners nu gebruiken om bewoners te bereiken. Op Wijkweb krijgen die partners, zoals bewonersplatforms, zorg en onderwijs, wooncorporaties en buurtverenigingen, een eigen profiel, met links naar hun eigen website en facebook. Bovendien krijgen ze op het blog ruimte om te vertellen over hun activiteiten en hun maatschappelijke successen, ondersteund door Team Wijkontwikkeling.

Verhuizing.Tegelijk met de introductie van het nieuwe weblog verhuizen alle wijkmanagers en opbouwwerkers van Team Wijkontwikkeling hun werkplek van het Stadskantoor naar diverse locaties in de wijken. Wilt u weten waar ze te vinden zijn? Kijk dan op www.wijkwebkerkrade.nl voor hun contactgegevens.

Foto Gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie