UOW ’02 1 verder zonder Tom Peters!!!

 

 

Tom heeft in de jeugd gevoetbald bij Waubach en bij SVN. In mei 2003 stroomde Tom als A-junior in bij de fusieclub UOW ’02 en voelde zich hier vanaf het eerste moment helemaal thuis. Tom heeft In de periode 2003 -2017  bij UOW ’02 heel wat ups en downs meegemaakt.  Onder leiding van de trainers Nico Perez en Math Schaepkens werd gepromoveerd naar 3e en 2e klasse, maar later waren er ook de degradaties naar 3e en zelfs 4e  klasse.

 

In 2012 volgde met trainer Guus Vrancken een promotie naar de 3e klas en in 2016 promoveerde UOW ’02 met de huidige hoofdtrainer Wim Zagar en  Tom Peters als aanvoerder naar de 2e– klasse De bloedstollende finale van de nacompetitie in Venhorst staat iedereen nog helder op het netvlies.  Jammer genoeg moest Tom zijn actieve voetbalcarrière afsluiten met degradatie naar de 3e klasse, hetgeen door de vele blessures in dat seizoen helaas niet te voorkomen was.

Tom speelde maar liefs 14 seizoenen bij UOW ’02 1 . Hij was steeds één van de eerste namen, die de trainer in zijn opstelling opnam: Linker vleugelverdediger of -middenvelder waren zijn favoriete posities. Eén seizoen moest hij door een kruisbandblessure en daarbij behorende operatie en revalidatie gedwongen aan de kant blijven. Zeker weten met pijn in zijn hart! Want Tom was altijd erg betrokken bij het team en moest nu kijken naar het spelletje, dat hij het liefst zelf speelde.

In zijn ruim 300 wedstrijden voor UOW ’02 was Tom ook in de 3e helft heel nadrukkelijk aanwezig en heeft hij menige overwinning of ander feestje als DJ Tom met topmuziek uit de Groenstraat opgeluisterd . Tom was ook als aanvoerder geruime tijd het boegbeeld van het eerste team en pikte geregeld middels een individuele actie, een vrije trap of een penalty zijn doelpuntjes mee. Hij was zonder veel praatjes op zijn eigen wijze met goed voetbal en een prima mentaliteit een leider in het veld.

Tom neemt nu afscheid als actief speler bij het eerste team van UOW ’02 om wat meer aandacht aan zijn gezin, echtgenote Joyce en de zonen Sid en Raf, te geven. Het voetbal zal echter voorlopig nog wel tijdje centraal blijven staan, want onder leiding van jeugdtrainer Tom timmert zoon Sid nu al aan weg en ligt Raf op de loer!!!

UOW ’02 1 neemt afscheid van een echte clubman. We hebben jarenlang van zijn voetbalcarrière genoten en wensen hem alle goeds voor de toekomst. Uiteraard laten wij zijn carrière bij UOW ‘02 niet als een nachtkaars uitgaan. Op vrijdag 29 september is er een afscheidswedstrijd tussen de huidige selectie van UOW ’02 1 en een team Tom, bestaand uit al wat oudere ex-ploeggenoten. We noemen er 3:  Jeroen Pijls, Jeroen Wassen en Jeroen Stroucken en de rest blijft een verrassing. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Na afloop volgt een korte huldiging en daarna is er de gelegenheid om bij “Bei d’r Joep” het glas te heffen. Uiteraard is er ook muziek en die zal worden verzorgd door DJ Ivo, één van “de Eisbären”.

UOW ’02 hoopt dat vele voetbalvrienden (supporters, begeleiders, spelers, sponsoren, oude bekenden en wat al niet meer) de weg naar Park ter Waerden zullen vinden om het afscheid van Tom de glans te geven, die hij zondermeer verdiend.

Tekst ®aangeleverd door UOW ‘02

Fotos®parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie