Tutta Musica viert 150 jaar Limburg met theatervoorstelling

‘Is ’t gein plaetje?!’, een theatervoorstelling door Tutta Musica Voerendaal onder leiding van Petra Lamberts, die muziek in teken van 150 jaar Limburg op de planken brengen! Deze theatervoorstelling is op zondag 1 oktober te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Het belooft een onvergetelijke familievoorstelling te worden met filmbeelden van Limburg, originele verhalen en swingende muziek met medewerking van sopraan Fenna Ograjensek en Jack Vinders. En dit allemaal zelf geproduceerd.

‘Is ’t gein plaetje?!’ vertelt het verhaal van 150 jaar Limburg, met de liedjes over het Limburg van opa, van mam en van mij. Oftewel de liedjes van vroeger en de liedjes van nu, al het moois dat onze provincie te bieden heeft. De echte Limburger zal daarin zeker bekende melodieën van Rowwen Hèze, Toon Hermans, Sjef Diederen, de Schintaler en Beppie Kraft herkennen, maar ook de mooiste luisterliedjes en indrukwekkende muziek over de oorlogsjaren. Een feest van herkenning voor jong en oud.

De kinderen en jongeren van Tutta Musica en volwassenen van Tutta Mamma vertellen over hun Limburg en duiken de geschiedenis in. Wat is echt Limburgs? Wat maakt de provincie zo bijzonder? Hoe was het vroeger? En hoe kijken we anno 2017 naar Limburg? Aan de hand van mooie ‘plaetjes’ brengen ze de provincie in beeld en samen met Fenna en Jack zingen zij bekende ‘plaetjes’ uit en over Limburg.

Het belooft een fantastisch spetterende show te worden! De voorstelling vindt plaats op zondag 1 oktober om 15:00 uur in de RABOzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Entreekaarten voor deze happening zijn vanaf € 10,- verkrijgbaar bij de kassa van het theater in Heerlen. Daarnaast zijn de kaarten ook online te bestellen via de website www.tuttamusica.nl.

Foto Tutta Musica Voerendaal

Geef een reactie