Op zaterdag 30 september organiseert Ronde Tafel 171 Kerkrade i.h.k.v. haar 30 jarige jubileum, na de succesvolle editie in 2014, voor de tweede keer een stuiterballenwedstrijd op de Markt van Kerkrade i.s.m. alle basisscholen en sportverenigingen in Kerkrade.

 

Geheel in de stijl van de Ronde Tafel Kerkrade zal de opbrengst ten goede komen aan een goed doel, in dit geval natuurlijk de Kerkraadse basisscholen en de sportverenigingen zelf maar ook het jubileum goede doel van de Ronde Tafel: een muzikale middag voor gehandicapte kinderen tijdens het WMC deze zomer.

De wedstrijd bestaat uit een simpel principe: de basisscholen en sportverenigingen verkopen de stuiterballen met een uniek nummer in aanloop naar de dag dat de stuiterballenwedstrijd wordt gehouden; de opbrengst van de verkoop minus de kosten voor het project zal vervolgens naar rato verdeeld worden onder de deelnemende basisscholen, sportverenigingen en het goede doel van de Ronde Tafel zelf.

Op de dag van de wedstrijd zullen op de markt in Kerkrade de stuiterballen worden los gelaten vanaf een hoogte van circa 5 meter op een helling, binnen een afgezet parcours. De stuiterballen die het verste stuiteren en vervolgens landen in het afgebakende gebied winnen een geweldige hoofdprijs. De Kerkraadse Ronde Tafel hoopt op een massale verkoop van stuiterballen en rekent op een verkoop van circa 15.000 stuiterballen. De verkoop zal van midden februari tot eind augustus duren en de balletjes zullen door scholieren en leden van verenigingen verkocht worden.

Op zaterdag 30 september zal het programma op de markt vanaf circa 13.30 uur starten. Onder begeleiding van een dj wordt er voor gezelligheid voor iedereen gezorgd. Na de officiële opening van het evenement zullen de duizenden stuiterballen over de markt stuiteren en dan zal direct ook bekend worden welke balletjes gelukkige winnaars opleveren en welke scholen en verenigingen de topverkopers leveren die ook met schitterende prijzen naar huis gaan. De organisatie hoopt op een grote opkomst en een onvergetelijke dag met een prachtig resultaat voor de kinderen en basisscholen van Kerkrade.

 

http://www.rondetafelkerkrade.nl

Bron en Foto rondetafel Kerkrade

Geef een reactie