Hogere score voor Zuyd Hogeschool in Keuzegids Hbo 2018

 

Het aantal hbo-opleidingen van Zuyd met een kwaliteitszegel en de kwalificatie ‘excellent’ is gestegen van zes naar acht. Ook het aantal opleidingen dat als beste van Nederland beoordeeld wordt, is toegenomen. Negen opleidingen bezetten de eerste plaats tegen acht in het vorige studiejaar.

 

Bovendien hebben van de 31 beoordeelde opleidingen van Zuyd beduidend meer opleidingen een verbetering laten zien dan een daling: veertien opleidingen hebben hun score verbeterd, acht scoren gelijk en negen opleidingen scoren lager dan vorig jaar. Dit blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018 die dinsdag 26 september 2017 verschenen is.

‘Excellente’ opleidingen

Tot de acht excellente opleidingen behoren drie opleidingen van de faculteit van de Kunsten (Theater, Muziek en Docent Muziek) en vijf van de faculteit Gezondheidszorg (Creatieve Therapie, Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie en Verloskunde). De opleidingen die op de eerste plaats staan, zijn Applied Science (zowel categorie Chemie & Chemische Technologie als Biologie & Medisch Labonderzoek), Built Environment, Fysiotherapie, Ergotherapie, Verloskunde, Vertaalacademie, Hogere Juridische Opleiding en Docent Muziek.

Met 61 punten is de totaalscore van Zuyd Hogeschool licht hoger dan vorig jaar (60,5). Hiermee staat Zuyd op de zesde plaats in de categorie middelgrote hogescholen. In de categorie grote hogelscholen zou Zuyd op de vierde plaats staan.

Centrum Hoger Onderwijs Informatie

De Keuzegids Hbo 2018 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en is een onafhankelijk en gewaardeerd hulpmiddel voor studiekiezers. De ranglijsten in de gids zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces, expertoordelen uit de accreditatie van opleidingen en de oordelen van studenten in het kader van de Nationale Studenten Enquête uit het voorjaar van 2017. Meer informatie is te vinden op de website www.keuzegids.nl.

 

Geef een reactie