THE FURY OF A PATIENT MAN -Sporadisch spannende Spaanse wraakthriller.

 

 

 

Een man die zijn vrouw verliest tijdens een gruwelijke overval op een juwelenzaak besluit in alle rust wraak te nemen op de berovers.

 

Spanje, 2016 / 92 minuten

Regie: Raul Arévalo

Met: Antonia de la Torre, Luis Callejo, Ruth Diaz e.a.

 

 

 

Donderdag 28 september / 20.00 uur         TICKETS

Vrijdag 29 september / 20.00 uur            TICKETS

Zaterdag 30 september / 20.00 uur             TICKETS

 

 

★★★★ AD – “Geslaagd filmdebuut
★★★★ VPRO – “Superieure wraakfilm
★★★★ Het Parool – “…een fijne, rauwe dynamiek
★★★★ Trouw – “…sluit moeiteloos aan bij het rijtje hoogstaande Spaanse thrillers van de laatste jaren

 

 

Broeierige thriller over een man die wacht op het moment waarop hij wraak kan nemen. Het begint als een sociaal drama over gebroken mensen, met andere verwachtingen van het leven, die nu een tweede kans op geluk zien. Daarna verandert het in een soort roadmovie met westerntrekjes. De film doet denken aan het werk van Quentin Tarantino, die zijn oeuvre rond het thema wraak heeft gebouwd.

We zien het buurtleven in een arbeiderswijk van Madrid en de ontluikende romance tussen de introverte José en de mooie maar ongelukkige Ana. In de tweede helft van de film vindt een aantal geweldsexplosies plaats. Een combinatie dus van drama en wraakthriller.

Als Curro na acht jaar gevangenis weer vrij is, kijkt hij uit naar het weerzien met Ana. Ze zijn al heel lang samen en zij staat achter de bar in het café waar al zijn vrienden komen. Maar daar hangt ook een vreemde stille man rond, die met Ana aanpapt. Hij is van het type stille wateren, diepe gronden. Hij legt het aan met de vrouw van de man die hem naar zijn toekomstige slachtoffers moet leiden. Wraak smaakt extra zoet als je het geduld van José kunt opbrengen

 

 

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie