Wereldster Jessica Pratt brengt ‘Perfect Belcanto’ in Opéra Royal de Wallonie

 

Opéra Royal de Wallonie staat erom bekend ieder seizoen een aantal  wereldwijd gevierde zangeressen en zangers te casten voor haar operaproducties. Hetzelfde geldt voor het belcantoconcert van Champions League niveau dat ieder seizoen in Luik op het programma staat. Na het fenomenale en beklijvende concert van  mezzosopraan Elīna Garanča en de Roemeense diva Angela Gheorghiu gaat op 21 oktober Jessica Pratt zorgen voor een feest voor de zintuigen. De geboren Britse wordt  door de New York Times geprezen als een van de meest briljante sopranen van haar generatie, heeft een uitzonderlijke wendbaarheid in stem en kunst van het belcanto.

Jessica Pratt groeide op in Australië. La snel bleek ze een multi- muzikaal talent. Op tienjarige leeftijd offerde ze haar trompetlessen om zich helemaal te wijden aan het zingen. Na het winnen van een zangwedstrijd in Australië, maakte ze de overstap naar Europa.  In Rome volgde ze een zangstudie onder leiding van Renata Scotto.

In 2007 opende een subliem optreden in de opera Lucia di Lammermoor de deuren van alle grote theaters. Pers en kenners mondiaal duiden deze ‘Lucia’, als een van de beste aller tijden. Jessica Pratt ster rees daarna pijlsnel. Ze werkte samen met alle grote dirigenten van Kent Nagano en Sir Colin Davis tot Christian Thielemann en Carlo Rizzi, en oogstte mondiaal groot succes in hoofdrollen als Lucia, Amina, Violetta en Gilda.

Jessica Pratt

Het Italiaanse romantische repertoire heeft dan ook geen geheimen voor Jessica Pratt. Tijdens haar première optreden in Luik wordt de sopraniste begeleid door tenor Alessandro Liberatore, bekend in Luik vanwege zijn topprestatie als Chevalier Des Grieux in de Puccini opera Manon Lescaut, in 2012. De muzikale leiding van het belcanto  concert in de Waalse opera is in handen van Massimo Zanetti.

Foto’s® Benjamin Ealovega

Geef een reactie