Gratis workshop duurzaam design thinking voor kinderen

Verzin jij het?

Waarom is er thuis zo veel afval? Welke impact heeft afval op mens en natuur? En vooral: hoe zorgen wij voor minder afval thuis en op school? Dutch Earth Week nodigt kinderen uit om mee te denken tijdens de workshopdag Verzin jij het?

op 16 oktober in het Continium Discovery Center in Kerkrade.

09.30-16.30 uur

 

De eerste dag van de herfstvakantie kunnen kinderen van 10, 11 en 12 jaar gratis meedoen aan de workshop Verzin jij het?. Daarin gaan ze samen met anderen tekenen, ontwerpen, bouwen en zo oplossingen bedenken voor de groeiende afvalberg.

Op maandag 16 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie, buigen kinderen zich over de afval-vraag thuis en op school. Het programma wordt begeleid door designweek@school en vindt plaats in het Continium Discovery Center in Kerkrade, hét interactief doe- en ontdekmuseum waar je van alles leert over wetenschap en techniek.

Meedoen is gratis inclusief lunch, maar meld je snel aan want de plaatsen zijn beperkt!

Dutch Earth Week
De workshop is onderdeel van de Dutch Earth Week, een nieuw initiatief van de Provincie Limburg. De eerste editie vindt plaats van 10 tot en met 14 oktober. Tijdens de week zijn er in heel Limburg acties en activiteiten op het gebied van duurzaamheid. De Dutch Earth Week heeft dit jaar als thema ‘No Waste’.

Continium Discovery Center
Museumplein 2
Kerkrade

Gratis, aanmelden kan via j.heesen@prvlimburg.nl.

Foto Continium Discovery Center Kerkrade.

Geef een reactie