5 oktober ‘Dag van de Leraar’ GROOT ONDERWIJSFESTIVAL IN PARKSTAD

 

Op donderdag 5 oktober, de  landelijke Dag van de Leraar, is er in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen een groot Onderwijsfestival voor het voortgezet onderwijs. De hele dag zijn er dan sprekers, workshops en netwerkmogelijkheden voor de ruim 1000 medewerkers van alle vo-scholen in die regio. Het event is een gezamenlijk initiatief van de drie onderwijsstichtingen SVO|PL, LVO Parkstad en Citaverde. 

Leerlingen en docenten openen om 9.00 uur de onderwijsdag met muziek, voordracht en film. De sprekers en workshopaanbieders komen zowel uit als buiten het onderwijs. Onderwijskundige en maatschappelijke thema’s wisselen elkaar steeds af. Renate de Groot deelt haar kennis over het puberbrein, Jan Fasen en Vera Heijenrath lichten hun nieuwe onderwijsconcepten toe. De Open Universiteit, Zuyd Hogeschool, de Universiteit van Maastricht en docenten van de deelnemende scholen verzorgen workshops.

Lieve Schouterden van VDL Nedcar en Brahim Ait Mellouk van de Sociale Dienst van Nuth, Simpelveld en Voerendaal leggen uit hoe zij succesvol leidinggeven aan teams buiten het onderwijs. Jack Vinders vertelt en zingt over het verleden in de workshop ‘Het geluk van Limburg’, Vince Meens van Brightlands schetst juist hoe de wereld er over 5 tot 10 jaar uitziet. Ook allerlei culturele instellingen laten zien wat zij voor het vo-onderwijs kunnen betekenen. Er zijn doe-activiteiten als graffiti, muziek maken en stemtechniek en een uitgebreide infomarkt.

Het hele programma staat op www.parkstadlab.nl

Geef een reactie