ETERNITÉ Drama film te zien in het Filmhuis de Spiegel

 

 

België, Frankrijk, 2016 / 115 minuten

Regie: Tran Anh Hung

Met: Audrey Tautou, Bérénice Bejo, Melanie Laurent e.a.

 

 

In samenwerking met SCHUNCK* bibliotheek | In het kader van de maand van de geschiedenis / Thema (levens)geluk

 

 

Zaterdag 28 oktober / 20.00 uur   TICKETS

Zondag 29 oktober / 14.00 uur     TICKETS

 

 

 

★★★★★ Filmmagie – “Eternité is iets bijzonders, een film die je overspoelt met klank en beeld, en die je onverbiddelijk meesleurt in de meedogenloos voortkabbelende cyclus van het leven.”

 Subtiele verfilming van de familiekroniek l’Elégance des Veuves van Alice Ferney. De dood spaart niemand. Of het nu ongeboren kinderen zijn, baby’s, kinderen, jonge soldaten, vaders, moeders of oudjes: de dood gaat bij iedereen langs.

Eternité vertelt de kroniek van een bourgeoisfamilie die bijna honderd jaar en vijf generaties beslaat. Nieuwe geboortes, nieuwe huwelijken, nieuwe sterfgevallen, goede en kwade dagen. Elke generatie krijgt onvermijdelijk te maken met pijn, liefde en de dood. Oftewel: het leven zet zich eeuwig voort, maar niet oneindig. Dat inzicht raakt je diep aan het eind van de film.

Deze ode aan de nooit stoppende cyclus van het leven wordt verteld in een bijzondere stijl en vorm: tableaux vivant-achtige beelden van zonovergoten, weelderige landgoederen en rijke mensen, vredig en gelukkig eerst in landhuizen, later in chique appartementen. Dit alles begeleid door klassieke muziek.

Totdat het noodlot weer toeslaat. Dan besef je dat alles vluchtig is en dat we allemaal maar passanten zijn.

 

https://youtu.be/YWtdu7Rh6i4

 

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie