Op de eerste zaterdag van november vindt jaarlijks de landelijke ‘Natuurwerkdag’ plaats. In Limburg organiseert Stichting IKL uit Nieuwstadt dit evenement. Op 27 plekken in onze provincie wordt er samen gezaagd, gehakt, gelachen en geleerd. De werkzaamheden zijn ook geschikt voor kinderen. Maak er zaterdag 4 november een frisse start van de dag en de maand – je knoopt vast ook nieuwe vriendschappen aan!

 

Jong en oud geven op die dag een opknapbeurt aan hun eigen landschap. De activiteiten variëren van snoeien, zagen, hooien tot het schoonmaken van poelen en het knotten van wilgen. Op diverse locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. En in de gemeente Venray is er zelfs een speciale Singles-Day. Al het werk dat je samen verzet levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van de natuur. De zorg voor het landschap ligt steeds meer in vrijwilligershanden. Doe mee! Dankzij jou kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Limburgse landschap.

Vleermuizen  De locaties in Limburg zijn verspreid over de hele provincie en gaan in het Maas-Swalm-Nettetal ook nog de grens over, namelijk naar het grenspark Wildenrath in Wegberg (D). In Susteren kun je samen met de Limburgse Voedselbosbrigade meehelpen om het nog aan te leggen voedselbos van Pieter van den Kerkhof op te starten. En in Helden worden 20 lindes geplant om de vleermuizen die in de vleermuiskelder leven, een goede habitat te geven. De Natuurwerkdag duurt meestal een paar uurtjes in de ochtend. Met even de mouwen opstropen maak ook jij Limburg mee!

 

Meedoen  Meer informatie is te vinden op de site van de Natuurwerkdag (www.natuurwerkdag.nl). Hier kun je je ook aanmelden. Bij elke activiteit staan de naam, het telefoonnummer en emailadres van de organisator. Ook waar men zich verzamelt en hoe laat. Neem drinken, boterhammen, laarzen, regenkleding en goede zin mee. Samen maak je er een geweldige dag van!

Foto’s IKL

Geef een reactie