Door de onnodige uitsluitingen van vorige week in de uitwedstrijd tegen Geuldal, begon RKHBS deze zondagnamiddag in de thuiswedstrijd tegen Passart-VKC zonder een drietal basisspelers en routiniers, te weten Roel Romeijn, Steffan Wesche en Thymo Griesenbrock. Hierdoor maakte Jasper Berger zijn opwachting in de basiself, en stonden ook Danny Stoeber (vorige week geblesseerd) en Jeffrey Sloote (vorige week terug in de basiself) weer in de basiself van trainer Mike Zwartjes.

RKHBS begon goed aan de wedstrijd, met aanval na aanval richting doel van de gasten. In de 6de minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar Rens Hahnraths zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Een minuut later was het alsnog raak. Mick leek terug te komen uit buitenspel, toen hij Bram wegstuurde over links. Hij ontdeed zich van zijn tegenstander, en ronde fraai af in de korte hoek: 1-0. RKHBS kreeg hierna meerdere mogelijkheden maar ging hier slordig mee om. In de 13de minuut viel de eerste counter van de gasten te noteren en het was direct raak. Een lange bal over links werd gevolgd door een goed schot waar Toine Diederen alleen met zijn vingertoppen aan kon komen. De rebound was voor een spits van Passart-VKS die geen moeite had het leer over de doellijn te werken: 1-1. RKHBS bleef echter de betere en fellere ploeg. Na ongeveer een half uur nam Mick Mijnes een corner vanaf rechts. Danny Stoeber kopte de bal voorbij de tweede paal weer terug voor het doel. Hier kopte Rens Hahnraths de bal tegen de lat. Even later was het aluminium de gasten weer goed gezind. Jeffrey Sloote ging fraai door over links, en zette goed voor. Rens Hahnraths pikte op en legde af op Brian Amkreutz. Deze schoot fraai in, met de buitenkant paal als eindbestemming. De gasten konden in deze fase van de wedstrijd hier niets tegenover stellen. De voorsprong voor de thuisploeg bleef echter alsnog uit, omdat ook Bram Bemelmans na een fraaie solo over links, zijn schot maar net over de kruising zag verdwijnen. In de blessuretijd van de eerste helft die maar liefst 7 minuten bedroeg, sloeg RKHBS alsnog toe. Na een aanval via Danny Stoeber en Cyriel Palmen kwam Mick Mijnes in balbezit en zijn inzet was de doelman van Passart te machtig: 2-1. Een paar minuten later kwam Mick Mijnes weer in balbezit, kapte zich fraai vrij en schoot weer raak: 3-1. Hierdoor ging de thuisploeg met een comfortabele voorsprong rusten.

In het eerste kwartier na rust eenzelfde spelbeeld. RKHBS was de betere ploeg, en kreeg ook de nodige kansen. Na een afgekeurd doelpunt van Mick Mijnes, weer vanwege vermeend buitenspel, schoot Bram Bemelmans hard in vanaf links, waarna Danny Stoeber de rebound voorlangs schoot. Een tegenaanval van Passart-VKC werd onderschept door dezelfde Danny Stoeber die nu direct Bram Bemelmans in stelling bracht. Vrij voor de doelman, had Bram geen moeite de 4-1 aan te tekenen. Hierna ging RKHBS slordig spelen, waarbij veel te snel de lange bal werd gehanteerd. Passart-VKC liet toen zien wel degelijk gevaarlijk te kunnen worden met een eerste kans in de tweede helft voor de linksbuiten die maar net over schoot. Na een overtreding van Cyriel Palmen op de rand van de 16 meter, moest Toine Diederen gestrekt richting de hoek om de gevaarlijke vrije trap ten koste van een corner onschadelijk te maken. Even later was het toch raak. Na een corner van Passart vanaf links kwam de bal in de kluts en ging via een RKHBS speler voorbij doelman Toine Diederen. Cyriel Palmen leek redding te brengen op de doellijn, maar de sterk fluitende scheids van dienst stond er boven op en constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd: 4-2. De ploeg van Mike Zwartjes kwam echter niet meer in de problemen, en had zelfs nog de beste kans op een goal nadat Danny Stoeber eerst uit een corner van Bram Bemelmans de paal raakte met een fraaie kopbal, en even later voor open doel aan de tweede paal over schoot. Hierdoor bleef de uitslag bij een verdiende 4-2 voor RKHBS. Proficiat mannen!