KVC Oranje blijft de supporters met een oranje-wit voetbalhart verwennen. Ook het vierde competitieduel in eigen huis zette de ploeg van trainer Paul van Putten om in winst. Tegen Sylvia werd het 2-0. De thuisclub blijft bovenin meedraaien. Sylvia is in de onderste regionen verzeild geraakt.

In het eerste kwartier kregen de kleine 100 toeschouwers nog weinig spektakel te zien. KVC Oranje had het initiatief, maar tot kansen leidde dat in eerste instantie niet. In trainersjargon gesproken: Sylvia stond goed en gaf amper iets weg. Na zo’n 20 minuten kwam dan toch de eerste kans, geen kleine ook. Joey Niesters gaf vanaf links voor en Mitchel Flecken had de bal voor het inkoppen. Elke spits heeft wel eens een periode van droogte. Luuk de Jong kende het, nu ook Mitchel Flecken. Hij kopte naast. Ontzetting, vooral bij hemzelf, was zichtbaar. Kenners weten dat het een kwestie van tijd is alvorens de altijd hard werkende en binnen de groep zeer gewaardeerde Flecken weer het net gaat vinden.

Lang hoefde de teleurstelling over die misser bij KVC Oranje overigens niet te duren. Niels Lanckohr verlengde een hoge bal met zijn hoofd, waardoor Joey Niesters alleen richting gastenkeeper Baiyron Godschalk kon. De doelman was kansloos op de bekeken schuiver van Niesters: 1-0. Vlak voor de rust had Sander Rutjens van Sylvia de gelijkmaker op zijn schoen. De aanvaller kon alleen richting KVC-goalie Calvin Pötgens. De keeper voorkwam met zijn rechter bekwaam de gelijkmaker ten koste van een corner. Die hoekschop leverde vervolgens niets op. De thuisclub had ondertussen nog een aantal mogelijkheden onbenut gelaten.

Na de hervatting mocht een aanvallender Sylvia worden verwacht. De ploeg uit Nieuwenhagen probeerde het ook, maar kon eigenlijk nooit meer echt gevaarlijk worden. Sterker nog, KVC Oranje begon meer en meer kansen te creëren. Het was wachten op de 2-0. Toch bleef het lang spannend, vooral omdat de thuisclub het vizier niet echt op scherp had staan en Bairon Godschalk een aantal keren fraai redde.

Uiteindelijk kwam de voor KVC Oranje bevrijdende tweede treffer er toch. Martijn Sangen gaf een steekbal richting de ingevallen Chris Frauenrath en die schoof de bal langs de dit keer kansloze Goschalk tegen het net: 2-0. De wedstrijd was beslist, hoewel Sylvia in de slotminuten nog dicht bij de 2-1 was. Echter, na een vrije trap van Dennis Simonis vanaf links kopte Brian Nabben naast.

KVC Oranje speelt komende donderdag in Bleijerheide het bekerduel tegen tweedeklasser Centrum Boys uit Sittard. Aanvang van de wedstrijd is 19.30. Sylvia haalt zondag thuis de eerder afgelaste wedstrijd tegen Vaesrade in, om 14.30.

Foto’s:©Parkstadactueel/Tom de Cock

Meer foto’s op deze link.

 

 

 

Geef een reactie