Wittenhorst 1 – FC Hoensbroek 1: 6-0(3-0)

Scoreverloop: 18e min. 1-0 Marco Daniëls, 36e min. 2-0 Rob Zanders(pen.), 39e min. 3-0 Rob Zanders, 55e min. 4-0 Rob Zanders, 64e min. 5-0 Marco Daniëls en 71e min. 6-0 Thom Derks

FC Hoensbroek liep in Horst tegen een fikse zeperd aan. Wittenhorts was een flink maatje te groot en stapte met een dik verdiende 6-0 overwinning van het veld. En daarmee mocht FC Hoensbroek zich nog flink in de handen knijpen.

Aan de enorme waslijst aan blessures lijkt bij FC Hoensbroek voorlopig nog geen einde te komen. Voor Hoensbroek-trainer Roger André was het wederom een enorme uitdaging om de diverse poppetjes op de juiste plaatst te zetten.

De gasten begonnen nog redelijk aan de wedstrijd. De thuisploeg had weliswaar een optisch veldoverwicht, maar tot grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Toch was het in de 18e minuut prijs voor Wittenhorst. Een slim balletje van Rob Zanders zette Marco Daniëls alleen voor doelman Kay van Eijk van Hoensbroek. Met een bekeken schot zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Na een half uur spelen was de ploeg van trainer Ales Jurcik ook dicht bij de 2-0. Maar de harde pegel van Daan Verlijsdonk werd door van Eijk prima gekeerd. Tien minuten later was de 2-0 toch een feit. Na een lichte overtreding van Bob Roberts op Bart Spreeuwenberg was het Rob Zanders, die de toegekende strafschop feilloos binnenschoot. Niet veel later stond ook de 3-0 op het scorebord. Rob Zanders draaide prima weg en schoot onberispelijk binnen. Op slag van rust verzuimde diezelfde Zanders voor een onvervalste hattrick te zorgen. Geheel vrijstaand wist hij van dichtbij niet tot scoren te komen.

Na de verplichte thee was er al snel de definitieve beslissing in de wedstrijd. Nu was Zanders wel koelbloedig genoeg en zorgde zo voor zijn 3e treffer van de middag: 4-0. Enkele minuten later was Zanders wederom dicht bij een treffer. Ditmaal redde Kay van Eijk fraai op diens kopbal. Een minuut later was diezelfde van Eijk echter kansloos op een verwoestende uithaal van Marco Daniëls. Van ruim 25 meter krulde hij de bal prachtig de kruising in: 5-0. De honger van Wittenhorst leek daarmee nog niet gestild. Halverwege de 2e helft was ook de 6-0 een feit. Invaller Thom Derks was er als de kippen bij, om van dichtbij binnen te schieten. Voor Wittenhorst-trainer Jurcik het sein om enkele dragende krachten te wisselen. Het kwam het spel van Wittenhorst uiteindelijk niet ten goede en bleef FC Hoensbroek zodoende een grotere afstraffing bespaard.

Archieffoto®Parkstadactueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie