Koninklijke Opera Royal de Wallonië-Luik  

VRIJDAG 24  NOVEMBER 20:00

KUNSTENAARS: Beatrice Uria-Monzon (Mezzo-sopraan), Alain Duault (auteur en verhalenverteller)

Dirigent: Luciano Acocella

 Maria Callas) is en blijft hét symbool van de opera. De diva (1923-1977 gaf de opera met haar onovertroffen stem een ongekende dimensie. De sopraan met ‘de snik in de stem ’beroerde en ontroerde alles en iedereen in de tragische rollen die ze belichaamde. Welke operaliefhebber  herinnert zich niet de tweede act van Tosca, haar  beroemde uitvoering in Norma of haar legendarische Casta De Diva was en blijft dab ook de referentie in de geschiedenis van de Belcanto. Maria Callas was Carmen, Violetta, Tosca, Norma of Lady Macbeth. Het lot van de heldinnen was in feite ook het lot van haar eigen tragische privé leven als vrouw. De menselijke kwetsbaarheid van een pantheon van de muziek fascineert en  beweegt ook anno heden onverminderd de gemoederen.

 

Het concert-verhaal ‘Callas een passie, een bestemming’, met Mezzo-sopraan Beatrice Uria-Monzon en verhalenverteller Alain Duault in de hoofdrollen wordt dan ook een epische reis. De grootste lyrische aria’s die Maria Callas tot een muzieklegende maakten, worden op impressionante wijze voor het voetlicht gebracht. Daarnaast wordt een inkijkje gegeven in Callas diepere zielenroerselen. 

 PROGRAMMA                                       

Floria Tosca / Tosca (Puccini): ” Vissi d’arte”

De Gioconda, titelrol (Ponchielli): ” Suicidio”

Norma, titelrol (Bellini): ” Casta Diva”

Violetta / The Traviata (Verdi): ” Addio del passato”

Lady Macbeth / Macbeth (Verdi): ” Vieni grieves you”

………………………………………  Onderbreking ………………………………………

Santuzza / Cavalleria Rusticana (Mascagni): ” Voi lo sapete”

Leonora / The Forza del Destino (Verdi): ” Pace, pace, mio ​​Dio”

Carmen, titelrol (Bizet): ” Habañera”

Manon Lescaut, titelrol (Puccini): ” Sola, perduta, abbandonata”

 

 

 

Geef een reactie