Na de nederlaag tegen Alfa Sport (3-2) en met een lastig programma in het vooruitzicht heeft VV De Leeuw goede zaken gedaan door zich te revancheren tegen Brevendia. Afgelopen zondag werden de gasten uit Stramproy met 2-1 verslagen. Hierdoor vindt de ploeg van trainer Rob Pierik aansluiting met het linker rijtje in de 3e klasse B.

In de openingsfase lieten beide promovendi zien aan elkaar gewaagd te zijn. Het spel golfde op en neer, al had de thuisploeg het meeste balbezit. Met name door de hoge druk die De Leeuw hanteerde, was Brevendia slordig in de passing en verdween de bal veelvuldig over de zijlijn. Toen halverwege de eerste helft Zico Bock zijn tegenstander passeerde en de bal vanaf de rechterflank voor gaf, kwam Mathijs Peters gewiekst voor zijn tegenstander en wist, weliswaar in twee instanties, doelman Teun Steijvers te kloppen: 1-0. Een paar minuten later kwam Brevendia echter op gelijke hoogte. Zo werd eerst een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, even later was het wel raak. Terwijl De Leeuw-verdediger Tom van Vugt geblesseerd op de grond lag, kon Tim Roumen namens Brevendia – geheel vrijstaand – de bal achter Nick Frolichs werken. 


Na rust drong De Leeuw aan en was het wachten op een doelpunt. Doelman Steijvers dacht hier anders over en met vier fraaie reflexen hield hij respectievelijk Mathijs Peters, Zico Bock en later de ingevallen Ralph Brinkman en Jeffrey Geurts van het scoren af. De grootste kans was nog wel voor Mack Engbers die na fraai combinatiespel van dichtbij op de sluitpost schoot. Een doelpunt kon niet uitblijven en halverwege het tweede bedrijf kwam deze dan ook. Net als in de eerste helft lukte het Bock om zijn tegenstander te passeren en de bal voor te geven. Zijn voorzet bereikte Engbers die op zijn beurt binnen het strafschopgebied gevloerd werd met een strafschop tot gevolg.

 

Vanaf elf meter schoot clubtopscorer Zico Bock met zijn zevende treffer van het seizoen zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Jeffrey Geurts, die na bijna acht maanden blessureleed voor het eerst minuten maakte in de hoofdmacht, leek zijn rentree op te fleuren met een doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de deklat. Een slotoffensief van de gastenploeg zorgde ervoor dat De Leeuw het laatste kwartier ver werd terug gedrongen. Diep in blessuretijd leek deze eindspurt beloond te worden met een gelijkspel, maar aanvoerder Sil Wolters zag na een handig één-tweetje zijn schot op een haar na naast gaan, waardoor De Leeuw met 2-1 wist te winnen. 

Volgend weekend staat een beker/inhaalronde gepland, wat ervoor zorgt dat De Leeuw een vrij weekend geniet. Op 19 november wordt de competitie hervat. Dan speelt De Leeuw op Sportcomplex In de Struiken te Brunssum de derby tegen Heksenberg, dat met vier punten voorsprong terug te vinden is op de vierde plaats in 3B. Van de laatste vier confrontaties eindigde deze wedstrijd tweemaal in een 2-2 gelijkspel, terwijl De Leeuw in eigen huis beide keren met 4-2 wist te winnen. Het belooft dus een doelpuntrijk duel te worden.

Foto’s Jan Lammers 

Geef een reactie