YOUNG JAZZ NIGHT 2017 met presentatie Eujazz Young Talent Award
Heerlen Jazz presenteert

 17 nov Cultuurhuis Heerlen

Eujazz Talent Award

19.30 uur, entree 5 euro

Een avond met veel frisse jazzy verrassingen.

UITREIKING AWARD 201  met optredens van Slim Vitzkids , Sten Pelzer/Jard Frielinck Quintet . opname  CD  Opname “The Winners” met winnaars 2009-2017 met:  Jerome Cardynaals -drums,Simon Oslender -piano  Rob Reyners -zang, Daniel Jonkers- drum, Dave Vreuls- trompet,Christian Martens- sax. Tijdens  deze avond wordt de winnaar van de EUJAZZ  Young Talent Award 2017 bekend gemaakt. De prijs zal worden uitgereikt door Deputé van de Provincie Limburg Ger Koopmans

18 nov PLT

JAZZOUT       

entree 35 euro       

vanaf  19,00 uur tot  1.00 uur

 

 

Zoals ieder jaar brengt het festival weer de ‘current state of jazz’, met zowel oud gedienden als ook nieuwe smaakmakers uit het genre. Afrobeat Tony Allen komt een ode geven aan Art Blackey. Het Noorse experimentele jazzrock collectief Jaga Jazzist presenteert haar nieuwe album. De gevierde Britse jazz, soul en funk formatie Incognito. De New Yorkse jazz grootmeesters Trio of Liberty. De jonge jazzvocaliste Jazzmeia Horn. De nieuwste Belgische sensatie The Mechanics, rondom Rudy Trouvé en Mauro Pawlowski. Voor het complete programma kijk op www.jazzout.nl.

19 nov Cultuurhuis Heerlen

(Slim) Big Band Dag

entree 5 euro ( kinderen t/m 12 jaar gratis)

vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur:

Deze middag kunt u naar swingende bigbandsounds luisteren van Regionale en Euregionale Bigbands. Hoogtepunt van deze bigband dag vormt een concert een jubileum bijdrage, waarover later meer. Tijdens de Big Band Dag vindt een unieke ontmoeting plaats tussen professionals en amateurs, tussen musici en publiek. In de ochtend zijn er workshops. Het concert programma begint om 13.00 uur. De Big Band Dag is een samenwerkingsproject van SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen, Pro2 en SCHUNCK* .

 

19 nov De Fabel

Benzenraderweg 104,

Jo Didderen l’equipe de Reve 

Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve), is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van bekende Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether).

 20.30 uur, gratis

 

    21 nov Cultuurhuis Heerlen

                                 Amina Figarova Sextet                                  

20.30 uur , entree 7,50

Amina Figarova New York Sextet in Europa
Heerlen Jazz presenteert

 Amina Figarova is een Azerbeidzjaans pianiste en componiste. Zij heeft zowel een klassieke als een jazz opleiding genoten aan de conservatoria van Bakoe, Rotterdam en Boston. Samen met haar echtgenoot en multifluitist Bart Platteau arrangeert ze haar composities voor het sextet waarmee ze over de hele wereld optreden. Haar composities ontvouwen zich als een sterk persoonlijke, intens gekleurde en vol zelfvertrouwen voortgestuwde soundtrack. Als jazzpianiste ontwikkelde ze een smaakvolle, verfijnde en lyrische stijl. Haar werk is aangrijpend en kunstzinnig maar mist evenmin de soms indringende bigcityblues.

Amina Figarova (piano), Wayne Escoffery (tenorsax), Alex Pope Norris (trumpet), Bart Platteau (flutes), Luques Curtis (bass) en Darrell Green (drums).
Photo credits: Emmanual Mohlamme

Amina Figarova is een Azerbeidzjaans pianiste en componiste. Zij heeft zowel een klassieke als een jazz opleiding genoten aan de conservatoria van Bakoe, Rotterdam en Boston. Samen met haar echtgenoot en multifluitist Bart Platteau arrangeert ze haar composities voor het sextet waarmee ze over de hele wereld succesvol optreden.

Bron Heerlen Jazzt

 

 

 

Geef een reactie