Collectieve ziektekostenverzekering VGZ Zuid-Limburg pakket

De gemeente Kerkrade vindt uw gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering.
 VGZ heeft daarom in overleg met de gemeente een zorgverzekering samengesteld voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Deze zorgverzekering heet het VGZ Zuid-Limburgpakket.

Voordelig maandbedrag. U betaalt voor deze zorgverzekering een voordelige maandelijkse premie van € 166,22 per maand. U krijgt hiervoor uw basisverzekering en een aanvullende verzekering met veel vergoedingen. Bijvoorbeeld voor 12 behandelingen fysiotherapie, een bril en de tandarts.

Eigen risico meeverzekerd

Het eigen risico van € 385 is meeverzekerd in de aanvullende verzekering. U krijgt hier dus geen rekening van.

Eigen bijdragen meeverzekerd. Voor bepaalde zorg en hulpmiddelen zoals hoortoestellen, kraamzorg en zittend ziekenvervoer moet u vanuit de basisverzekering een eigen bijdrage betalen. Met deze zorgverzekering hoeft u dat tot maximaal € 500 per jaar niet zelf te betalen.

De eigen bijdrage Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd tot een maximum van € 400 per jaar. Denk hierbij aan huishoudelijke hulp, hulpmiddelen of woningaanpassingen.

Korting. De gemeente geeft een bijdrage in de premie van 10 euro per maand. De korting geldt voor elke betalende, volwassen deelnemer. Er zijn twee voorwaarden:

  • uw inkomen is niet hoger dan 110% van de bijstand
  • u moet elke maand aan uw betalingsverplichting voldoen bij VGZ

Aanmelden kan eenvoudig online

Ga hiervoor naar www.gezondverzekerd.nl/vgz en zoek op gemeente Kerkrade. U vindt hier alle informatie over het VGZ Zuid-Limburgpakket en u kunt zich direct aanmelden.

Kunt u zich niet online aanmelden? Vraag dan telefonisch een aanmeldformulier bij VGZ op. U kunt dit formulier gratis naar VGZ terugsturen, samen met een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning.

Aanmelden kan tot en met 31 december 2017. Dit kan alleen als u geen betalingsachterstand hebt bij uw huidige zorgverzekeraar. VGZ zorgt ervoor dat uw huidige zorgverzekering wordt opgezegd.

Heeft u al het VGZ Zuid-Limburgpakket? Als u in 2018 verzekerd wilt blijven met het VGZ Zuid-Limburgpakket, dan hoeft u niets te doen. Als u wilt overstappen, moet u zich aanmelden bij een andere verzekeraar. De nieuwe zorgverzekeraar meldt u dan af voor het VGZ Zuid-Limburgpakket.

Openbare computers in wijkpunten. Thuis geen computer of internetaansluiting? In 2 wijkpunten van Samen Leven Kerkrade staan computers die iederen mag gebruiken. Dat is in Pietershof (akkerheide 64) en in D’r Prick (Pricksteenweg 1b). U kunt ook elke dag een uur gratis op internet bij de bibliotheken in Kerkrade-Centrum, Kerkrade-West en Eygelshoven.

Meer informatie?

Telefoon: 0800 – 250 00 10

Website: www.vgz.nl/zuidlimburg

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie