Roda JC heeft vanavond het thuisduel tegen AZ met 0-1 verloren. Na 84 minuten spelen was het invaller Mats Seuntjens die de uitploeg op een 0-1 voorsprong bracht.

Roda JC startte met Jannes Vansteenkiste en Mario Engels in de basisopstelling aan het duel met AZ. De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gesticht door Mario Engels. Zijn voorzet was echter net te scherp voor een inkomende Simon Gustafson. Na 24 minuten spelen diende zich de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd aan. Een afstandsschot van Guus Til belandde op de paal en ging achter. In de minuten hierna werd het baltempo verhoogd en probeerden beide teams meer kansen te creëren. Vlak voor rust meldde ook de thuisploeg zich voor het doel van AZ-doelman Marco Bizot. Mario Engels wist, na een lange rush over het veld, Simon Gustafson op de rand van de zestien in stelling te brengen; zijn inzet werd gepakt door de Alkmaarse doelman.

Twee minuten na rust kreeg de thuisploeg opnieuw een kans op de voorsprong; Mario Engels probeerde het vanuit een vrije trap van net buiten de zestienmeter. De Duitse buitenspeler zag zijn inzet rakelings over het doel van keeper Bizot gaan waardoor de stand opnieuw gelijk bleef. De thuisploeg zette hoger druk en creëerde meer kansen dan in de eerste helft. Een voorzet van Mario Engels was net te scherp voor Dani Schahin die bij de tweede paal in kwam vliegen. Gyliano van Velzen en Mario Engels probeerden het beiden met een afstandsschot; alle twee de pogingen liepen op niets uit. Nog geen minuut later werd de poging van Dani Schahin knap door doelman Bizot gepakt.

Een aantal minuten later kwam ook de uitploeg tot een mogelijkheid op de voorsprong. Een hard, laag schot van Alireza Jahanbakhsh ging rakelings langs het doel van Roda JC doelman Hidde Jurjus. In de slotfase wist de uitploeg toch op voorsprong te komen. Na 84 minuten spelen was het invaller Mats Seuntjens die de bal uit de rebound binnen wist te tikken.

Roda JC Kerkrade speelt op zondag 26 november haar volgende wedstrijd in de Eredivisie. Op die dag gaat de selectie van Robert Molenaar op bezoek bij Ajax in Amsterdam. Aanvang van deze wedstrijd is om 12.30 uur.

Foto®Parkstad Actueel

 

 

Geef een reactie