Sterk  SCM wint als een echte “kampioen” bij het nog ongeslagen UOW ’02 !!

Op een koud en guur Sportpark ter Waerden  was het al snel duidelijk dat SCM maar voor een ding naar Landgraaf was gekomen. De winst pakken en daarmee tevens de 1e periodetitel in 3A opeisen. Na een goede aanval van UOW ’02 leverde de tegenaanval de 1e corner voor SCM op. De goed genomen corner van Marco Wilms, strak en ver bij de 2e paal, werd door Sem Heckers breed gekopt op de instormende Jawad Rouane  die de bal onhoudbaar voor Kenny Eggen inkopte 0-1. Was toch wel een fikse tegenslag voor UOW ’02 om tegen de koploper  al zo snel op achterstand te komen.  UOW ’02 probeerde via hun snelle spitsen gevaarlijk te worden voor het doel van SCM, maar verder dan een goed schot van Ronald Geuskens  na een pass van Jelle Kösters en een matig genomen corner van Dennis Systermans en de daar uit volgende overtreding op Jelle Kösters, waarna  Rob Schneider de vrije trap deze keer niet verzilverde waren de enige wapenfeiten.

SCM daartegenover liet bij de goed en strak genomen vrije trap van Marco Wilms op Patrick Crijns een goede kopbal juist over het doel van UOW ’02 zien en ook het veldspel van SCM was in de 1e helft beter verzorgd. Na een goede lange pass van aanvoerder Fouad Afansiou  wou verdediger Joep Weijers de bal onderscheppen maar via zijn voet belandde de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman 0-2.

Vlak voor rust liet de sterk spelende Jawad Radouan na een inworp voor SCM bij de middenlijn met een snelle dribbel en afsluitend met een goed en onhoudbaar schot van buiten de 16 meter  de 0-3 aantekenen. Uit deze actie was duidelijk te zien dat zijn actie en afwerking maar een doel had: doelgericht afwerken en scoren!

Na de rust met enkele tactische aanpassingen bij UOW ’02 waren twee snelle en goede acties van Jelle Kösters nog hoopgevend op een beter resultaat, maar bij de  eerste voorzet reageerden de inkomende spelers niet of te laat en bij de tweede was het slappe schot van Dennis Systermans niet doeltreffend.

Weer was het Fouad Afansiou die van rechts met een lange pass Marco Wilms bereikte die de bal goed inkopte 0-4. Voor UOW ’02 restte nu alleen nog maar de schade beperkt houden en op een aansluitingstreffer hopen. Het was Edwin van Els die in de eindfase Ronald Geuskens met een steekpass in scoringspositie bracht  welke hij dan ook goed inschoot en de eindstand op 1-4 bepaalde.

De goed leidende scheidsrechter Linders floot even later voor het eindsignaal en SCM was een terechte winnaar van deze wedstrijd en gelet op de voorgaande resultaten ook van de 1e periodetitel. Voor UOW ’02 een goede voetballes in doelgerichtheid!

3e min.: 0-1 Jawad Radouane                   32e min.: 0-2 Joep Weijers e.d.

44e min.:  0-3 Jawad Radouane                  59e min.: 0-4 Marco Willems

90e min:   1-4 Ronald Geuskens

Foto’s®parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s op deze link.