FC Hoensbroek zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Eerder deze week werk bekend, dat FC Hoensbroek en trainer Roger André komend seizoen niet met elkaar door kunnen gaan. Beide partijen hadden het contract nog graag verlengd. Omdat André niet in het bezit is van het diploma Uefa A heeft hij slechts 1 seizoen dispensatie. Tot overmaat van ramp kreeg het op de zondag wederom een grote nederlaag te incasseren. Deurne keerde met een eenvoudige 0-6 zege huiswaarts.

De gastheren begonnen wel nog goed aan de wedstrijd. Deurne was weliswaar de bovenliggende partij maar tot echte kansen leidde dit in het eerste half uur niet. Na een half uur spelen viel er wel de eerste kans voor de gastenploeg te noteren. Maar een prima kop kans van dichtbij was niet aan de rappe Parfait Luwawa besteed. Vijf minuten later moest Hoensbroek-doelman Kay van Eijk attent keren op een inzet van de uitblinkende Deurne-aanvoerder Harm van der Steen.

Uit de daaropvolgende hoekschop was het voor diezelfde van der Steen alsnog prijs. Nu kopte hij snoeihard binnen: 0-1. Vijf minuten later was ook de 0-2 een feit. Een geplaatste bal van Parfait Luwawa werd door Kay van Eijk ditmaal niet op waarde ingeschat. Vlak voor de thee viel er ook nog een kans voor Hoensbroek te noteren. Maar de uithaal van Oene Boonsta belandde hoog over het vijandelijke doel.

Vlak na de wissel stond ook de 0-3 op het scorebord. Vanaf randje zestienmeter gebied schoot Jan Kuipers de toegekende vrije trap onberispelijk binnen. Hoensbroek kon er aanvallend amper iets tegenover zetten en halverwege de tweede helft was het wederom prijs voor Deurne. Invaller Ruhendrey Martina schoof de bal slim onder doelman Kay van Eijk door: 0-4. Een kwartier voor tijd viel pas de eerste echte grote kans voor FC Hoensbroek te noteren. Maar de harde volley van Swen Cornelissen ging echter ruim voorlangs. In de eindfase liep de score uiteindelijk nog verder op. Op het randje van buitenspel was het verdediger Mark Kuijpers, die voor de 0-5 zorgde. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor uitblinker aan Deurne-kant Harm van der Steen, die daarmee de eindstand op 0-6 bepaalde.

Scoreverloop: 35e min. 0-1 Harm van der Steen, 40e min. 0-2 Parfait Luwawa, 51e min. 0-3 Jan Kuipers, 68e min. 0-4 Ruhendrey Martina, 84e min. 0-5 Mark Kuijpers en 87e min. 0-6 Harm van der Steen.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock, voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie