SV Abdissenbosch laat 3 dure punten liggen in strijd om de eerste periode titel!

SV Abdissenbosch laat 3 dure punten liggen in strijd om de eerste periode titel! De arbiter drukt de stempel op de wedstrijd! Vandaag 19-11-2017 stond de uitwedstrijd op het programma tegen VV Amstenrade. Bij winst zou Abdissenbosch meestrijden om de eerste periode titel. Dat het niet makkelijk zou worden was wel bekend bij de mannen van Henk Stawenga.

In de wedstrijdbespreking werden diverse punten besproken waarmee VV Amstenrade verslagen zou kunnen worden. SV Abdissenbosch begon matig aan de eerste helft maar bleef strijden voor iedere meter. Het was de leidsman die elk duel affloot in het nadeel van Abdissenbosch. Het was geen VV Amstenrade – SV Abdissenbosch, maar SV Abdissenbosch – scheidsrechter! Niets kon de ploeg van trainer Henk Stawenga goed doen bij de arbiter. Diverse uitspraken van de arbiter richting jongens van Abdissenbosch (bv. jullie kunnen tot morgen voetballen jullie winnen hier toch niet) bepaalde dat hij zijn eigen wedstrijd floot. VV Amstenrade profiteerde hiervan en kwam op 1-0. Voorafgaande de 2-0 gaf de arbiter onterecht een vrije trap aan VV Amstenrade, omdat hij nog een appeltje te schillen had met een verdediger van SV Abdissenbosch werd desbetreffende verdediger medegedeeld! Amstenrade profiteerde hier weer van en kwam op 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Bij start van de tweede helft werd keeper Jeffrey Souren aangesproken door de arbiter en deelde de keeper mede dat hij in de rust had gehoord dat onze keeper in het verleden lastig was en hij op moest passen. De arbiter had ook met hem een appeltje te schillen vertelde hij de keeper. Vol verontwaardiging stonden de mannen van SV Abdissenbosch te luisteren naar deze uitspraken. Onvoorstelbaar dat deze woorden uit de mond kwamen van de arbiter. Toch bleef Abdissenbosch in de tweede helft strijden. Weer is het de arbiter die de mannen van Abdissenbosch tegenwerkt, en niemand weet waarom. Uiteindelijk werd er een lange bal gegeven door een verdediger van Amstenrade. De arbiter was op dit moment nog op de helft van VV Amstenrade. Een spits van Amstenrade liet zich vallen op de rand 16. Hier geeft de scheidsrechter een penalty voor een actie die hij zelf niet gezien kan hebben. 3-0.

Abdissenbosch heeft gestreden, maar helaas verloren. Amstenrade was de gelukkige winnaar. De grote winnaar van de wedstrijd was echter de scheidsrechter. Na de wedstrijd spraken we nog met de trainer van SV Abdissenbosch, Henk Stawenga: ‘We gingen met goede moet richting VV Amstenrade. Het spel begon vanuit onze kant matig en. We verloren duels op het middenveld waardoor we VV Amstenrade in het zadel hielpen en zij terecht op 1-0 kwamen. We speelden een matige eerste helft. Met 2-0 achterstand gingen we de rust in. In de tweede helft herpakten we ons goed maar de scheidsrechter floot alles tegen ons. Hij ging uitlokken en beledigde mijn spelers. Dat betreur ik heel erg! De uitspraken wat hij uitgesproken heeft tegen mijn spelers vind ik absoluut niet kunnen.

Wij moeten respect hebben voor de scheidsrechter maar dat is ook andersom. Deze wedstrijd moeten we vergeten en doorgaan. Het is zuur dat je 2 jaar op rij de eerste periode titel bijna vasthebt, maar hij je alsnog ontglipt. We zijn niet getreurd. Dinsdag gaan we weer lekker trainen en ons richten op de volgende wedstrijd. Uiteindelijk zijn er nog prijzen te behalen en daar gaan we naartoe werken.