De gemeente Brunssum heeft een nieuwe leverancier gekozen voor hulpmiddelen in de Wmo. Vanaf 1 januari 2018 worden deze hulpmiddelen geleverd door Medipoint. Voor gebruikers van deze hulpmiddelen verandert er niets. Ze houden gewoon de huidige hulpmiddelen.

 

Tot de hulpmiddelen in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) behoren onder meer scootmobielen en rolstoelen. De hulpmiddelen, die door de gemeente in bruikleen worden gegeven, zijn er voor mensen met beperkingen zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

 Samen met de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld heeft Brunssum de levering van Wmo-hulpmiddelen opnieuw aanbesteed. Hieruit is Medipoint als beste partij naar voren gekomen. De overeenkomst met Medipoint gaat in op 1 januari 2018 en heeft een looptijd van drie jaar, met een mogelijkheid tot verlenging.

De overeenkomst van de gemeente Brunssum met Welzorg Nederland BV, de huidige leverancier van de hulpmiddelen, loopt eind 2017 af.

Medipoint neemt de hulpmiddelen over die momenteel in gebruik zijn bij Wmo-cliënten. Dat betekent dat er voor gebruikers niets verandert. Wel zullen na 1 januari 2018, bij onderhoud of reparatie, medewerkers van Medipoint langskomen.

Wmo-cliënten van de gemeente Brunssum zullen in december 2017 een brief van Medipoint ontvangen, met daarin nadere informatie en de contactgegevens.

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie