De gemeente Kerkrade zet in op de aanpak van eenzaamheid onder haar inwoners. Eenzaamheid is vaak een stil verdriet, mensen lopen er niet mee te loop en je kunt aan de buitenkant niet zien hoe iemand zich van binnen voelt.


Chevremont en Eygelshoven .Het project eenzaamheid is gestart in twee buurten: Chevremont en Eygelshoven. De ervaringen die daar worden opgedaan zullen worden meegenomen in een Kerkrade brede aanpak. Om het probleem gericht aan te pakken, gaat de aandacht eerst uit naar 65 plussers. Later zullen de ervaringen met de 65 plus groep een basis vormen voor de aanpak van eenzaamheid onder andere doelgroepen in Kerkrade.

Huisbezoeken. De gemeente Kerkrade biedt aan alle mensen van 65 en ouder in de buurten Chevremont en Eygelshoven een huisbezoek aan. Als u interesse heeft in zo’n gesprek krijgt u een bezoek van een vrijwilliger van Impuls. U belt met Impuls en maakt een afspraak wanneer deze vrijwilliger op bezoek komt, wanneer u dat uitkomt. U bespreekt dan of u zich weleens eenzaam voelt. Ook bespreekt de vrijwilliger met u de activiteiten in de buurt of andere manieren om mensen te ontmoeten.
Heeft u interesse in een dergelijk huisbezoek? Meld u dan aan via het telefoonnummer 045- 545 63 51.

Wethouder Leo Jongen (Ouderenbeleid en Wmo): “We hopen op deze manier eenzaamheid aan te pakken. Voelt u zich wel eens eenzaam? Bespreek het met de vrijwilliger tijdens het huisbezoek of neem zelf contact op met Impuls.”

Eenzaamheid advertentie

Meer informatie?

Kijk op www.kerkrade.nl/eenzaamheid of bel met het Meldpunt Eenzaamheid, telefoonnummer 045-545 63 51. Iedereen die meer wil weten, zich eenzaam voelt of een familielid of bekende heeft met deze problematiek, kan contact opnemen met dit telefoonnummer.

De gemeente Kerkrade, Ouderenwelzijn van Impuls Kerkrade en MeanderGroep werken samen aan de aanpak van eenzaamheid

Bron Gemeente kerkrade en Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie