Explore Festival, Uitbijtende satire op de zelfgenoegzame Chileense bovenklasse.

La Dictadura de lo Cool |

23 november 2017 |
THEATER HEERLEN – RABOzaal

Teatro La Re-Sentida (‘rancune’ in het Spaans) werd in 2008 opgericht door een groep jonge Chileense theatermakers onder leiding van regisseur Marco Layera. Theatermakers, vinden zij, moeten het lef hebben om heilige huisjes omver te schoppen en mensen tot reflectie aan te zetten door nu en dan te provoceren. Voorstellingen als ‘Simulacro’ en ‘La Imaginacion del Futuro’ (Hollands Festival 2015) gingen nadrukkelijk over (de Chileense) politiek. Geëngageerd theater, maar dan wel in een vonkende, inventieve, zwart komische theaterverpakking.
De kunstelite in Chili was ooit links en politiek betrokken. Nu is zij afgegleden tot een amorele bourgeoisie die zuipend en snuivend door het leven gaat. In dit stuk treffen we een aantal van hen aan op een langzaam ontsporende poolparty. Een verwende bovenklasse die in zijn eigen bubbel leeft – daarmee snijdt La Re-Sentida een ook voor Nederland actueel thema aan.

“Zijn theater is woest, wreed, lawaaiig, provocerend, een beetje hysterisch, maar uniek.” (l’Humanité)

De voorstelling zal worden begeleid door een uitgebreid randprogramma met een inleiding 45 minuten voor aanvang van de voorstelling en een nagesprek 10 minuten na de voorstelling. Taal: Spaans, Nederlandse/Engelse boventiteling. Voor meer info & tickets kijk hier.

Deze voorstelling maakt deel uit van Explore Festival (21 t/m 30 november) met prikkelend theater door eigentijdse makers uit alle windstreken. Voorstellingen die niet alleen een onverwacht perspectief bieden, maar ook een kennismaking met nieuwe stijlen, vormen en verhalen, begeleid door een uitgebreid randprogramma. Een venster op de wereld voor avontuurlijke toeschouwers. Voor meer informatie over de andere voorstellingen, kijk hier.

Tekst en Foto PLT

Geef een reactie