Op een waterkoude zondagochtend mochten de dames van RKHBS weer een thuisduel gaan spelen; de tegenstander van vandaag heette Berg ’28 en deze club ligt RKHBS wel gezien de drie duels die beide clubs in het vorige seizoen tegen elkaar speelden.Driemaal won RKHBS met vier doelpunten verschil met een heel opvallend detail; in elk duel scoorde Berg ’28 eenmaal in eigen doel. De meiden van Berg ’28 waren met exact elf dames naar de Heerlerbaan gekomen terwijl de selectie van RKHBS momenteel uit 20 speelsters bestaat; en dit enorme aantal is “as we speak” zelfs al uitgebreid naar 22!!!!

Dat is goed voor de trainingsopkomst want niet trainen, betekend normaliter ook niet spelen. De nieuwelingen Jessica (overgekomen van de veterinnen) en Vivianne (nog niet speelgerechtigd) waren er nog niet bij en dan moest er nog een speelster buiten de selectie worden gelaten (drie dames zijn langdurig uit de roulatie). Wat een weelde op de Heerlerbaan. Tel daarbij op dat de dames vandaag voor het eerst hun prachtige trainingspakken – gesponsord door Reisburo Coriotravel – aan mochten en niks stond een mooie zondag nog in de weg.

Of misschien toch; want de dropping op zaterdagavond met 11,5 km had er bij diverse dames flink ingehakt, anders valt het slappe en vooral slordige spel bij de roodhemden niet te verklaren. Er was weliswaar zeker niet in de sterkste opstelling gestart maar het niveau in het eerste bedrijf was niet om over naar huis te schrijven; de opbouw liep stroef, veelvuldig moest de lange bal gehanteerd worden, maar als de tegenstander – volledig terecht – zich goed gegroepeerd met negen dames rondom de zestien opstelt moet er ergens op het veld toch ruimte zijn om lekker te voetballen.

Maar in het eerste kwartier gebeurde er nog minder dan niks; geen kansen, geen schot tussen de palen en zelfs zo nu en dan een sporadische counter die echter door Deniece snel en vakkundig werden geneutraliseerd. Na een kwartier was er dan plotseling een doelpunt; goed doorzetten van Sharon aan de rechterkant leidde tot een hoge voorzet in de “5 meter” waar Sammiejj heel goed reageerde en met het linkerpootje kon binnentikken; misschien niet geheel toevallig twee speelsters die geen dropping in de benen hadden.

Helaas veranderde dit doelpunt niks aan het spel; het bleeft ronduit matig en het werd er allemaal niet beter op toen Danielle na een ongelukkige actie van een Berg ’28 verdedigster net een wond aan de kin moest uitvallen. Hiermee is de eerste helft wel zo’n beetje beschreven; het kijken naar groeiend gras zou qua amusement deze wedstrijd ruimschoots overtreffen. Overigens was deze doodse atmosfeer ook wel te verklaren want voor het eerst sinds er shirt reclame is stonden er twee teams tegenover elkaar met een nogal morbide sponsor op de borst: Uitvaartcentrum Vrouenraets tegen Uitvaart Studio……

In de pauze werden de beide backs (Ella en Daniella) van RKHBS vervangen door Sarah en Patty waardoor iets meer voetbal in de ploeg kwam maar het was eigenlijk door individuele klasse dat RKHBS in de 2e helft een stuk beter voor de dag kwam. Na 48 minuut schoot Suus Seetsen (bij intimi ook bekend als “Sein Konijn”) van grote afstand hard tegen de onderkant tegen de lat waarna de bal al dan niet achter de lijn terug het veld in stuitte; scheids Robert kon dit never nooit niet zien en gaf het voordeel aan de verdedigende ploeg. In feite een schande want zolang de club wel plannen heeft om de kantine te verbouwen, maar nog geen doellijntechnologie wilt invoeren voor deze dames die toch op het allerhoogste niveau spelen – hoger dan de 5e klasse is er tenslotte niet…. – zullen deze ballen altijd een discussiepunt blijven…..

Was dit een afstandsknal uit een open spelsituatie, amper tien minuten een herhaling van zetten toen Deniece met een knal dezelfde lat teisterde; maar omdat dit uit een afgeslagen corner was stond de scheids uitstekend gepositioneerd op de achterlijn en gaf nu wel een doelpunt. Met 2-0 was de zege wel binnen maar hoe hoog zou de score vandaag worden, en de grote vraag was ook of Berg ’28 vandaag wederom zo vriendelijk voor ons zou zijn om in eigen doel te scoren. Na 65 werd het antwoord al gegeven; de corner van Deniece werd ongelukkig door een verdedigster met het hoofd verlengd, maar voor de derde keer belandde de bal op de lat.

Dat de linkspootjes vandaag voor het verschil zouden zorgen gaf de titel boven dit stuk al aan; dus was het niet zo verwonderlijk dat na 75 minuten een corner van Deniece door alles en iedereen werd gemist behalve door het duiveltje uit het doosje “Sammiejj geheten” die bij de tweede paal van dichtbij hard kon binnen knallen. Dit was ook direct haar laatste actie want onder een oorverdovend applaus – niet zo moeilijk op deze uitermate stille en rustige ochtend – werd ze direct voor een applauswissel naar de kant gehaald.

Suus Derwall mocht het laatste kwartier invallen en bijna had ze nog een prachtige goal gescoord maar haar inzet met haar witte chocoladebeentje verdween net over. Zou het dan bij 3-0 blijven of had Berg ’28 nog een toetje in petto? Hoewel deze zeer sportieve ploeg met evenzo sportieve leiding het voor zichzelf nog wel erg moeilijk maakte door een voorzet van Suus S via een ongelukkige interceptie ternauwernood over het doel te werken. Het zou ook een te geflatteerde zege geweest zijn.

RKHBS pakte de drie punten in een wedstrijd die zeker niet de boeken in zal gaan als een zeer opwindend duel, maar wel Sammiejj als “woman of the match” naar voren bracht en waarin de dames er pico bello verzorgd uitzagen. Indien “Pluvius en cs” meewerken mag het team as zondag gaan aantreden bij Sportclub ’25.

 

Foto’s®Gabriella Loo en ®parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie