Vandaag Theatervoorstelling ‘Geen Paniek’ in het cultuurhuis

 

 

 

 

Cabaret doorbreekt taboe rondom angst en depressie. In november vertoont Mondriaan zowel in Heerlen als Maastricht de cabaretvoorstelling ‘Geen Paniek’. Een voorstelling over angst en depressie met cabaretier Marjolijn van Kooten.

Ruim 20 procent van de Nederlanders kampt met angst en/of depressieklachten zoals paniekaanvallen, zelfmoordgedachten en extreme somberheid. “De meesten isoleren zich omdat ze er niet over durven praten,” aldus de makers van deze voorstelling. “Er is veel onwetendheid en vaak ook onbegrip vanuit de directe omgeving. Met alle gevolgen van dien zoals: arbeidsverzuim, toename van klachten en in sommige gevallen zelfdoding.”

Cabaretier Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek ‘Schijtluis’ over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

Waar en wanneer?

Woensdag 22 november,

19.30-21.30 uur

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
info@cultuurhuisheerlen.nl

Theatervoorstelling bijwonen? De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden is gewenst. Dit kan via onderstaand formulier of via Mark Ahsmann, T 088 506 9413.

Foto Jaap Reedijk

Geef een reactie