Zondag 26-11-2017:

Vaesrade 1 – Wijnandia 1 om 14.30 uur

Sportpark de Vijf Bunder.

 

 

As. zondag is het dan eindelijk zover. Koploper Wijnandia komt naar Voasje en met 24 punten uit 8 duels zijn de mannen oet roa tot dusver onaantastbaar. Echter een derby kent andere wetten. Nog niet zo heel lang geleden was Wijnandia altijd de mindere van Voasje en speelde Wijnandia 4e klasse of lager en Vaesrade 3e klasse.

Maar in het voetbal kan eea snel gaan en nu zijn de rollen net niet omgedraaid. Vaesrade speelt alweer een aantal jaren 4e klasse en zo ook Wijnandia. In dezelfde 4e klasse speelde de 2 Nuthse ploegen echter de afgelopen jaren niet, maar dit seizoen is dat anders. Trainer Nowacki bezig aan zijn 2e jaar heeft flink geinvesteerd in de blauw witten en ze willen in Roa maar 1 ding en dat is kampioen worden. Vaesrade wilt dat niet perse, het enige wat Paul Bisschops en het bestuur wilt is de komende jaren stabiel blijven als vereniging en geen duiventil zijn en of genoemd worden in de amateurwereld. Spelvreugde en erin blijven en misschien een periode pakken dat is als het ware de doelstelling. Terug naar de DERBY….Voasje toes teage Wijnandia, een heerlijk affiche. Wijnandia wil doorstormen naar de titel en Vaesrade wil het verliezen tegen de Kakert zo snel als mogelijk goed maken. We verwachten veel, heel veel supporters van beide kanten en we hopen dat de sint en de carnavalsactiviteiten hierbij geen roet in het eten gooien. Sportpark de Vijf Bunder moet te klein zijn en we hopen op de steun van de 12e man. De reporter heeft een goed gevoel, kan Voasje de Roa TGV stoppen en de Nowacki boys de 1e punten afhandig maken? We zullen het as. zondag zien, om 14.30 in Vaesrade, ik zou zeggen BE THERE…..sentiment, passie, strijd, en een yellow blue army…dat willen we zien, Ciao @ Voasje…..

Archieffoto®Parkstadactueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie