Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen de buurgemeente RKVV Haanrade op het programma. Haanrade bivakkeerde op de 8e plaats. Daarentegen stond SV Abdissenbosch op een keurige 5e plek met nog steeds 1 wedstrijd minder gespeeld dan de rest. Haanrade degradeerde vorig seizoen uit de 4e klasse en de ploeg wilde natuurlijk SV Abdissenbosch het vuur aan de schenen leggen! Abdissenbosch was deze wedstrijd ook niet compleet en werd geplaagd door blessure en ziekte(griep). Hierdoor moest trainer Henk Stawenga van SV Abdissenbosch zijn formatie aanpassen. Uiteindelijk was het voor beide partijen in het begin aftasten. Het spel was slordig van beide kanten. Onrustig, passes die niet aankwamen, de verkeerde keuzes en ga maar door.

Maar toch was het SV Abdissenbosch die ondanks het slordige spel de kanssen wist te creëren. Het waren kansen die net naast, net over waren of maar half werden geraakt. Haanrade werkte hard maar kwam niet door de uitstekende laatste linie van SV Abdissenbosch heen. In de 44e minuut was het eindelijk raak. Het was Ronchau van Hardefeld die uitstekend druk op de bal uitoefende en zo in balbezit kwam. Met een geweldige pas was het Dustin Krijnen die de bal perfect in kopte. Een dik verdiende voorsprong voor de zwart-witte. Met een 1-0 voorsprong ging AV Abdissenbosch de rust in.

In de rust werden de mannen van Abdissenbosch toegesproken door de coach Henk Stawenga om in de tweede helft nog meer duels te winnen en om meer grip te krijgen op het middenveld. De tweede helft kreeg Abdissenbosch meer grip op de wedstrijd en voerde de druk op. Haanrade had hier geen antwoord op. Diverse kanssen werden niet benut. Marvin Velting, Jordan Heuts en Dustin Krijnen konden al vaker de wedstrijd in het slot gooien, maar helaas werd dit niet gedaan. In de 66e minuut was het Kristian Sagnowitz die vanuit rechts een geweldige openingspass gaf op de inlopende Dylan Luit. De bal kwam perfect in de loop van Luit bij de tweede paal die op bijzondere wijze de bal in het doel liet verdwijnen. Een geweldige goal! Het was een terechte voorsprong van 2-0 voor de zwart-witte. Haanrade kon geen vuist meer maken! Abdissenbosch kreeg nog kansen maar ging er erg slordig mee om. Toch hield Abdssenbosch de 3 punten op sportpark de lelie.

We spraken na afloop de trainer van SV Abdissenbosch, Henk Stawenga: ”We beginnen slecht aan de wedstrijd. Voor het duel kreeg ik een afmelding van mijn aanvoerder (buikgriep) en op zaterdagavond kreeg ik een afmelding van een speler met knieklachten. Ik heb in mijn basisopstelling moeten schuiven. Dit zag je ook terug in de wedstrijd. De passes kwamen niet aan en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Vanuit onze kant was het gewoon slecht! Uiteindelijk herpakten wij ons als ploeg en kom je door een goeie goal op een 1-0 voorsprong wat verdiend was. Daar ga je mee de rust in. In de rust heb ik wel van leer getrokken! Er moest meer beleving worden getoond, duels worden gewonnen en de wil laten zien dat er niks op Sportpark de Lelie te halen viel! Ik heb mijn ploeg gemotiveerd dat we de punten thuis moesten houden. Dat is ons ook gelukt. Zeker niet met hoogstaand voetbal maar wel met strijd! Dat is wat ik van mijn ploeg minimaal verwacht. Alles geven om resultaat te halen en dat hebben ze gedaan.

Zo maken we 2 schitterende doelpunten en pakken we de 3 punten, waardoor we gewoon mee blijven doen bij de bovenste plaatsen en zeker met nog 1 inhaalwedstrijd voor de boeg doen we vandaag goede zaken. Ik ben trots op mijn ploeg! Ook al lukt het niet met goed voetbal. Vandaag kon je er een stukje werklust tegenover stellen en dat hebben ze prima gedaan.”