50 diesel- stadsbussen in Aken worden met overheidssteun omgebouwd naar elektro autobussen

 

 

Na Dieselgipfel II in Berlijn, waar Bundeskanzlerin Angela Merkel voor de tweede keer met vertegenwoordigers van de grote Duitse steden sprak over maatregelen om luchtverontreiniging en fijnstof in de steden fors terug te dringen en tegelijk een algeheel rijverbod voor dieselauto’s te voorkomen, blikt Aachens Oberbürgermeister Marcel Philipp optimistisch in de toekomst. Merkel heeft de steden in 2018 financiële steun ter hoogte van 1 miljard euro toegezegd en hetzelfde bedrag ook voor de komende jaren in het vooruitzicht gesteld. Voor Aachen betekent dit dat de ombouw van de 50 diesel-stadsbussen van ASEAG naar E-mobiliteit kan rekenen op een subsidie van 90 procent. Stadbussen stoten tot 1000 keer zoveel fijnstof uit als een reguliere personenauto die op diesel rijdt. Philip ziet ook mogelijkheden voor de inrichting van 20 Pedelec-stations voor elektrische fietsen en in gebruik name van een ‘e.GO Mover’, een elektrisch aangedreven Marktliner. De milieuvriendelijke minibus, die negen zit- en zes staanplaatsen biedt, moet in de toekomst autonoom, d.w.z. zonder chauffeur door de ‘City’ rollen.

 

Geef een reactie