Op zaterdag 9 december vindt de eerste oefenwedstrijd plaats in het Emmapark in Brunssum.

In verband met de drukke hardloopagenda heeft het Parelloop-bestuur wederom besloten om de Brunssumse EMMA Safety Footwear Parklopen op zaterdag te organiseren. Dit betekent dat de Emmaparkloop in Brunssum dit jaar plaatsvindt op zaterdag 9 december 2017.

De Emmaparkloop heeft het karakter van een trimloop maar past ook perfect in de trainingsopbouw voor de Parelloop op zondag 18 maart 2018 in Brunssum.

Plezier .De Emmaparkloop is voor iedereen geschikt. Het gebeuren vindt plaats in een ontspannen sfeer waar het plezier in het hardlopen voorop staat. Natuurlijk is het leuk als je een goede tijd kunt neerzetten maar het is toch vooral een gezellig treffen van ‘absolute beginners’ (als kennismaking met het ‘wedstrijdelement’), voor basis- en middelbare scholieren, de gevorderde recreant en de echte wedstrijdlopers.

Parcours .Het parcours loopt over een terrein waar vroeger de Staatsmijn Emma actief was en nu een wandelpark is aangelegd. Over de paden van het wandelpark, zal een uitdagend parcours worden uitgezet.

Klassement .Ook dit jaar is er weer een klassement aan de voorbereidingswedstrijden verbonden. De lopers die in dezelfde categorie aan alle drie de EMMA Safety Footwear Parklopen meedoen, worden opgenomen in een klassement. Hierbij worden de eerste 3 lopers op basis van een puntentelling, gehuldigd met een prijs.
Kinderen die deelnemen aan alle drie de EMMA Safety Footwear Parklopen krijgen na de derde parkloop een medaille. De top 3 van deze lopers wordt daarnaast ook nog gehuldigd en ontvangt een mooie prijs.

Programma:

09.30 uur – 500 meter    – basisscholieren groep 1 t/m 4

09.40 uur – 1000 meter  – basisscholieren groep 5 t/m 8

09.55 uur – 2000 meter  – recreanten en starters

10.15 uur – 5000 meter  – recreanten en wedstrijdlopers boven 16 jaar

De inschrijving voor de Emmaparkloop is inmiddels geopend, ga hiervoor naar www.parelloop.nl  (inschrijven EMMA Safety Footwear Parklopen 2017-2018).

De andere wedstrijden die deel uitmaken van het Brunssumse EMMA Safety Footwear Parklopen Klassement zijn de Schuttersparkloop op zaterdag 20 januari 2018 en de Vijverparkloop op zaterdag 24 februari 2018.

Neem voor meer informatie contact op met  Parklopen@parelloop.nl.

Foto’s Parelloop

Geef een reactie