Guido Dieteren en gemeente Kerkrade samen verder!

 

In samenwerking met de gemeente Kerkrade organiseert Guido Dieteren op 20 en 21 juli 2018 weer een grootschalig TV opname concert op de Markt in Kerkrade. Maar dat is nog niet alles. Guido`s Orchestra en Maestro Guido Dieteren persoonlijk gaan zich namelijk ook op economisch, maatschappelijk en marketing gebied verbinden aan Kerkrade.

 

“De concerten van Guido’s Orchestra hebben een grote regionale uitstraling en leveren een positieve bijdrage aan onze stad op het gebied van stadsmarketing en evenementen. Vanwege dit belang willen we de samenwerking een bredere invulling geven zodat we het effect volledig kunnen benutten,” laat wethouder Tim Weijers (coördinatie evenementen/ stadsmarketing) enthousiast weten. Wethouder Jo Bok (cultuur) onderstreept dit belang en vult aan: “Guido Dieteren is een begrip in grote delen van de wereld. Door gebruik te maken van zijn internationale contacten en de universele taal van muziek leggen we een wereldwijde verbinding naar Kerkrade.”

Vanwege de bereikte resultaten op economisch gebied, de landelijke aandacht voor de concerten in Kerkrade en de massale positieve reacties op de vorige editie, krijgt deze samenwerking een bredere invulling. Voor de komende drie jaar zal de Limburgse agenda van zomerevenementen aangevuld worden met een grootschalig concert van Guido`s Orchestra op de Markt in Kerkrade. Verder wordt gedacht aan kleine concerten en samenwerkingen in verzorgings- en/of verpleeghuizen. Maar ook speciale masterclass lessen bij de Muziekschool Kerkrade. Guido gaat daarnaast ook als klankbord functioneren voor Hub Kerkrade en zal zich ook graag als ambassadeur committeren aan de stad. Verder zal hij zijn netwerk van concertpromoters ter beschikking stellen voor programmeringsdoeleinden in de Rodahal. Zo ontstaat op verschillende fronten een positieve invulling aan de samenwerking. Deze samenwerking heeft in eerste instantie een duur van drie jaar.

Guido Dieteren: “Onze muziek en Kerkrade zijn met elkaar verbonden. De optredens in 2016 op de Markt en in 2017 tijdens het WMC voelden voor mij als een warm thuiskomen. Ik ben dan ook zeer vereerd en trots dat we met deze samenwerking nog meer mensen kennis kunnen laten maken met alles wat Kerkrade zo mooi maakt!”

Bron en Foto’s Gemeente Kerkrade

 

 

Geef een reactie