In de vierde klasse B van het amateurvoetbal is een eerste afscheiding waarneembaar. De bovenste vier ploegen op de ranglijst, Wijnandia, KVC Oranje, Voerendaal en RKHBS hebben (vooralsnog) duidelijk afstand genomen van de concurrentie. De nummers vier en twee staan zondag tegenover elkaar. Op Sportpark Imstenrade, aan de rand van het Imstenrader bos, dicht bij boscafé, pannenkoekenhuis & ijssalon La Diligence, in een verder verleden een drukbezochte en roemruchte discotheek, speelt RKHBS thuis tegen KVC Oranje.

Beide clubs beschikken al langer over kunstgras. Bij RKHBS ligt de oudste mat met plastic sprieten. Beide teams plegen door de bank genomen verzorgd voetbal te spelen. Wat dat betreft is er weinig verschil. Dat zijn dus overeenkomsten tussen het rood-wit van RKHBS en het oranje-wit van KVC Oranje. Ook op de ranglijst is er tussen de ploegen van de trainers Mike Zwartjes, bezig aan zijn derde seizoen bij RKHBS en Paul van Putten, voor het eerst oefenmeester van KVC Oranje, amper verschil. Eén schamel puntje heeft KVC Oranje meer dan de thuisclub. De keepers van beide teams hebben tot nu toe tien keer moeten ‘vissen’. KVC Oranje heeft wel zeven keer vaker gescoord dan RKHBS.

Het kan haast niet anders of het belooft een spannend duel te gaan worden, met zeer waarschijnlijk ook attractief voetbal. Eén voordeel heeft RKHBS ten opzichte van KVC Oranje. Het is al heel lang gelden dat de hoofdmacht van oranje-wit nog eens gewonnen heeft op Sportpark Imstenrade. RKHBS is dus een soort van ‘Angstgegner’ van de mannen uit Bleijerheide. Mogelijk wordt dat nu anders. Aan iedere serie komt immers ooit een einde. RKHBS zal die stelling niet bestrijden, maar wel alles in het werk willen stellen om de serie in stand te houden. Daarmee zouden de rollen op de ranglijst dan wel eens kunnen worden omgedraaid.

Zoals gezegd, er lijkt een spannend duel op komst tussen twee topploegen, op Sportpark Imstenrade, zondag om 14.30. RKHBS en KVC Oranje heten u dan ook gaarne welkom.

Foto®Lucho Carreno

 

Geef een reactie