Provinciale huldiging prijswinnaars WMC 2017; gouverneurspenning voor wereldkampioenen, waarderingsbijdrage voor alle winnaars

Alle deelnemende Limburgse muziekverenigingen hebben dit jaar tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) goud gewonnen binnen de diverse categorieën. Twee Limburgse verenigingen mogen zich de komende vier jaar zelfs wereldkampioen noemen. Gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Ger Koopmans hebben dinsdag 28 november namens de Provincie Limburg al deze winnaars feestelijk gehuldigd en beloond met een provinciale waarderingsbijdrage. De twee wereldkampioenen, Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht en de drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld, ontvingen daarnaast uit handen van gouverneur Bovens de Gouverneurspenning.

Waarderingsbijdrage. Alle winnaars ontvangen van de Provincie een geldbedrag als waardering. Bij de twee wereldkampioenen loopt dit op tot 2500 euro. Gedeputeerde cultuur Ger Koopmans: “We zijn geweldig trots op de prestaties van alle Limburgse deelnemers tijdens het WMC. Dit toont aan dat al deze verenigingen tot de top van de muziekwereld behoren”.

Gouverneurspenning. De Wereldkampioenen Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht en drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld ontvingen bovendien van gouverneur Bovens de Gouverneurspenning. Hiermee geeft de gouverneur zijn persoonlijke waardering voor een bijzondere verdienste die een positieve impuls levert aan het imago van Limburg en/of het leven en welzijn van de Limburgse bevolking. De Gouverneurspenning is een bronzen legpenning waarop het wapen van Limburg is afgebeeld. De penning wordt samen met een oorkonde uitgereikt. Bovens: “Met deze prestaties laat Limburg zich zien als dé muziekprovincie van Nederland. En daarmee mag Limburg zich heel gelukkig prijzen. Want muziek verbindt de samenleving, lokaal en provinciaal.”

Huldiging .De Provincie Limburg draagt de Limburgse muziekwereld een bijzonder warm hart toe. Muziek draagt bij aan de Limburgse identiteit. Ook het verenigingsleven speelt hierin een grote rol. Bij de huldiging waren de twee wereldkampioenen vrijwel voltallig aanwezig. Alle andere muziekgezelschappen waren elk met maximaal vier personen vertegenwoordigd, waarmee het totaal aantal aanwezige muzikanten de 150 oversteeg. De huldiging vond plaats in het bijzijn van het bestuur van WMC en een groot aantal burgemeesters van de prijswinnende gemeenten.

 

Naam Vereniging Bedrag Waarderingsbijdrage 
 1. Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht Wereldkampioen – Gouverneurspenning
 €         2.500
 1. Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld Wereldkampioen – Gouverneurspenning
 €         2.500
 1. Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden
 €            250
 1. Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven
 €            250
 1. Harmonie Concordia Obbicht
 €            250
 1. Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade
 €            250
 1. Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen
 €            250
 1. Fanfare St. Caecilia Schimmert
 €            250
 1. Koninklijk Erkende Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid
 €            250
 1. Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth
 €            250
 1. Klaroenkorps Amicitia Banholt
 €            250
 1. Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss Heerlen
 €            250
 1. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Trommel- en Klaroenkorps Eijsden
 €            250
 1. Drumband Harmonie St. Gertrudis Wijlre
 €            250
 1. Showband Corio Heerlen
 €            250
 1. Show- & Marchingband MVB Maastricht
 €            250
 1. Brassband Merum

Foto provincie Limburg

Geef een reactie