DE BERNARDUSHOEVE ONTVANGT TALENT WERKT AWARD 2017

 

De Bernardushoeve uit Ubachsberg is de winnaar geworden van de Talent Werkt Award 2017. Woensdagavond 29 november werd die onderscheiding voor de eerste keer uitgereikt. Een Award waarmee de gemeenten Voerendaal en Simpelveld ondernemers in het zonnetje zet, die denken in kansen en talenten van mensen.

 

Theatergroep Netwerk van stichting Pergamijn opende de avond op locatie van Rabobank Centraal Zuid-Limburg treffend. In twee scènes lieten de ervaringsdeskundige acteurs zien hoe een sollicitatiegesprek dramatisch of heel succesvol kan verlopen voor iemand met een beperking.

De avond stond in het teken van verhalen over talenten. Talenten hebben en die dan benutten, zoals topsporters Laura de Vaan en Nathan Rutjes dat doen. Zij vertelden de 65 aanwezige ondernemers uit Simpelveld en Voerendaal bevlogen over bepalende momenten in hun leven en de kansen die zij kregen en  grepen. Zij prezen de ondernemers en inspireerden hen in het ontdekken van talenten bij werkzoekenden, ook wanneer zij verder van de arbeidsmarkt af staan.

Voordat de aanwezigen konden stemmen op de drie genomineerden, Spork Tuinmeubelen, De Bernardushoeve en Taxibedrijf Van Meurs, werden filmpjes getoond over deze bedrijven. ‘Openstaan voor talenten’, ‘kijken naar de mens’ en ‘gewoon samenwerken en van elkaar leren’, waren de rode draad in de reacties van de ondernemers. Na een digitale stemronde mocht Danny van Hoogdalem van De Bernardshoeve als eerste ondernemer de Talent Werkt Award 2017 in ontvangst nemen. Een trotse Danny: ‘Er is geen trouwere werknemer dan de werknemer die je een kans geeft’. Volgend jaar wordt de Talent Werkt Award opnieuw uitgereikt.

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie