Carnavalssfeer bij gehouden Uur van de Buurt Heerlerheide

Terugblik

 Carnavalssfeer bij gehouden Uur van de Buurt Heerlerheide  Thema volgende bijeenkomst: sfeermaand december

 

Het was vanzelfsprekend dat de onlangs gehouden bijeenkomst van Uur van de Buurt Heerlerheide op dinsdag 7 november jl. in het teken stond van carnaval. Immers enkele dagen later, om precies te zijn op zaterdag 11 november (traditiegetrouw de “elfde van de elfde”) zou het “startschot” gegeven worden voor de opening van het nieuwe carnavalsseizoen 2017/2018. Ook de plaatselijke carnavalsverenigingen van Groeët Ghen Heij lieten zich, in welke vorm dan ook, niet onbetuigd om het nieuwe seizoen eveneens gestalte te geven. Ook deze bijeenkomst werd goed bezocht.

Onder genoemde plaatselijke carnavalsverenigingen behoorde uiteraard ook Damesgarde De Geête, welke Damesgarde aangemerkt mag worden tot een vooraanstaande groep charmante dames die graag geziene gasten zijn op welke evenement waar zij ook aanwezig zijn. Dus was het zeker niet verwonderlijk dat zij de hoofdgasten waren tijdens het onlangs gehouden Uur van de Buurt. Dat bleek dan ook overduidelijk door de aanwezigheid van heel wat prinsessen, waaronder dus huidige prinses Mariëlle l (van Dalfsen), die eerder de scepter zwaaide op Ghen Heij en natuurlijk ook daarbuiten. Gespreksleidster Alexander Menick gaf de huidige prinses dan ook volop de gelegenheid om o.m. uit de doeken te doen hoe iemand prinses kan worden, aan welke voorwaarden voldaan moet worden, onderscheidingen etc. Mariëlle wist dit dan ook met veel verve en “deskundigheid” te verwoorden.

Maar de bijeenkomst was niet helemaal gerelateerd aan carnaval. Aan de orde kwam ook een discussie overlast jeugd. Aanwezige wijkagent Jos Michiels gaf hier tekst en uitleg over. Zijn verzoek was dan ook om te blijven melden. Een ander belangrijk onderwerp was uiteraard de uitroeping van de Held van de Buurt. Deze was nu voorbehouden aan de heer Segeren (86). Ondanks zijn hoge leeftijd zorgt hij nog steeds voor zijn, eveneens op leeftijd zijnde zus, mevr. Speth-Seegeren. Saillant detail: mevrouw Speth-Seegeren was in 1953 de eerste vrouwelijke politieagente. Ook destijds was zij druk doende met jeugdigen. Uiteraard werd de heer Seegeren beloond met een blijk van waardering, c.q. een oorkonde. Namens C.V, de Geête spelde carnavalsprinses Mariëlle de nieuwe Held van de Buurt een verdiende herinneringsspeld op. Kortom, het was weer een geslaagde bijeenkomst.

De eerstkomende bijeenkomst is dinsdag 5 december, uiteraard vanaf 10.30 uur, ook in de bibliotheek Heerlerheide. Buurtgast is dan o.a. Marcel de Bruijn (Marliv woon & cadeaushop) in het kader van de sfeermaand december. Eveneens aanwezig is ook Erik Derkx regisseur en acteur van het toneelstuk “Sjuppe Dam” welke op 9-10-16 en 17 dec in Corneliushuis wordt gespeeld. Ook is er weer het LEEF-recept en uitroeping helden. Iedereen is weer van harte welkom.

Foto’s: Callie Steijaert

Geef een reactie