Zaterdag 16 december Kerstconcert van J.S. Bach

 

Magnificat BWV 243 – J.S. Bach
Cantate “Christus, ätzet diesen Tag”, BWV 63 (J. S. Bach)
door solisten, orkest en koor van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Luc Ponet

Kerstconcert van J.S. Bach in kasteel Alden Biesen

 

In het cultuurhistorische erfgoed kasteel Alden Biesen in Bilzen valt zaterdag 16 december te genieten van een bijzonder Bach-concert.

De feestelijke tekst van het Magnificat, de Bijbelse lofzang van Maria aan de Heer, is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor componisten. Bach neemt je mee in een meeslepend verhaal (Lukas 1, v.46-55) waar de zwangere Maria haar eveneens zwangere nicht Elisabeth bezoekt en te horen krijgt: “de meest gezegende van alle vrouwen ben jij, en gezegend is de vrucht van je schoot […]. Intieme aria’s en jubelende koren: de wereldberoemde versie van barokgrootmeester Johann Sebastian Bach brengt beide samen. Nu eens teder, dan weer krachtig.
Christum wir sollen loben schon is een kerkcantate van Johann Sebastian Bach. Hij componeerde deze cantate in Leipzig 1724 voor tweede kerstdag. De koraalcantate is gebaseerd op een gelijknamige hymne van Martin Luther.

Zaterdag 16 december 2017 om 20:00
Tickets: €25
Info: www.organum-aldenbiesen.be
inschrijvingen: info@organum-aldenbiesen.be

Foto organum-aldenbiesen.be

Geef een reactie