SC Susteren 1 – FC Hoensbroek 1: 2-2(1-2)

Scoreverloop: 9e min. 1-0 Kevin Hoffmans, 15e min. 1-1 Pascal L’Abee, 40e min. 1-2 Swen Cornelissen en 78e min. 2-2 Tom Timmermans(pen.).

FC Hoensbroek heeft een prima resultaat weten te behalen in de uitwedstrijd tegen SC Susteren. De ploeg keerde met een 2-2 gelijkspel huiswaarts. Maar een overwinning had zeker tot de mogelijkheden behoord.

Omdat het hoofdveld van Susteren door de neerslag onbespeelbaar was geworden, werd er uitgeweken naar het kunstgras. Op deze kille decemberzondag waren het de gasten, die als eerste van zich lieten horen. De prima volley van Randy Quaedackers vloog maar rakelings over het doel van Susteren heen. Aan de overzijde was het Hoensbroek-doelman Kay van Eijk, die in twee beurten een verraderlijk schot van Boyd Stoffels onschadelijk moest maken. Een paar minuten later stond toch opeens de 1-0 voor Susteren op het scorebord. Een van richting veranderd schot van Kevin Hoffmans krulde achter de verbouwereerde Kay van Eijk zo de kruising in. Maar amper vijf minuten later was de schade door Hoensbroek alweer gerepareerd. Een vrije trap van Melvin Senden werd door Susteren niet al te best verwerkt, waarna de rebound door Pacal L’Abee koeltjes werd binnen geschoten: 1-1. Halverwege de 1e helft had ook de 1-2 op de teller kunnen staan. Maar een prima kans was niet aan Dennie de Vries besteed, die slechts hoog over schoot. Vijf minuten later kwam de gastenploeg goed weg, toen een harde pegel van Bas Koolen maar nipt werd overgeschoten. Vlak voor de pauze was er wel de voorsprong voor de gasten uit Hoensbroek. Swen Cornelissen deponeerde de bal na een prima actie in de lange hoek en liet doelman Cleber van Susteren daarmee kansloos: 1-2.

Vlak na de thee was er wederom een enorme kans voor Hoensbroek. Dennie de Vries bediende Swen Cornelissen op maat, waarna Cornelissen de bal maar rakelings naast schoot. Maar ook Susteren was tweemaal dicht bij een doelpunt. Zo schoot Bart Dings maar net naast en moest Kay van Eijk attent keren op een kopbal van Susteren-aanvoerder Kevin Hoffmans. Halverwege de 2e helft had FC Hoensbroek op een 1-3 voorsprong moeten staan. Op prima aangeven van Randy Quaedackers was het Dennie de Vries, die zijn inzet nog net op tijd door een Susteren-been geblokt zag worden. Hierna voerde de thuisploeg de druk richting FC Hoensbroek verder op, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Het had uiteindelijk de hulp nodig van scheidsrechter Bechay. Eerst zag hij een duidelijke handsbal van Susteren over het hoofd. De aanval liep vervolgens door, waarna een overtreding van FC Hoensbroek onterecht bestraft werd met een strafschop. De overtreding werd duidelijk buiten het strafschopgebied gemaakt. Bechay wuifde alle Hoensbroek-protesten stoïcijns weg en kende de strafschop gewoon toe. Dit buitenkansje was wel aan Tom Timmermans besteed, die koeltjes binnenschoot: 2-2.

Hoensbroek-trainer Roger André was na afloop nog steeds witheet. We worden hier bestolen. Die strafschop was echt belachelijk. Ons wordt hier een overwinning door de neus geboord. Maar alle complimenten richting mijn jongens. Wij hebben het vandaag prima gedaan. Dit smaakt naar meer.

Susteren-trainer Jan Lauers erkende, dat zijn ploeg vandaag blij mag zijn met de remise. Wij speelden vandaag ver onder de maat. Hoensbroek was veel feller en had misschien wel meer verdiend. Wij mogen echt niet klagen.

Archeffoto®Parkstadactueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie