Donderdag 7 december, om 20.00 uur, staat voor KVC Oranje de derde bekerronde op het programma. Tegenstander is Wilhelmina’08 ut Weert, net als KVC Oranje een eeuweling.

In de vorige ronde heette de tegenstander van KVC Oranje Centrum Boys, Tegen die tweedeklasser won oranje-wit met 5-2, een mooie prestatie voor de mannen van Paul van Putten, die immers zelf in 4B uitkomen. Nu heet de tegenstander dus Wilhelmina’08. Die ploeg, die voor het tweede jaar wordt getraind door Dominik Vergoossen, acteert in de eerste klasse. Het zal er dus niet gemakkelijker op worden voor de Kerkradenaren.

Bekerduels zijn wedstrijden met eigen wetten. Niet altijd wint de sterkste, de underdog weet vaker voor een verrassing te zorgen. In deze wedstrijd is KVC Oranje uiteraard de underdog.

Het is al weer lang geleden dat de hoofdmachten van beide clubs de degens met elkaar kruisten. Namelijk in de seizoenen 1968-1969 en 1969-1970. Alleen de ouderen onder ons weten zich iets van die duels te herinneren. Destijds in de toenmalige eerste klasse F (nu 1D) eindigde KVC Oranje in dat eerste jaar op plek drie, de mannen uit Weert een trapje lager. Een jaar nadien was KVC Oranje aan het einde hekkensluiter, Wilhelmina’08 eindigde in de subtop, op plek vijf.

Nu liggen de verhoudingen  naar verwachting wat verder uit elkaar. Maar zoals gezegd, het blijft bekervoetbal. In ieder geval komt in Bleijerheide ook een ploeg op bezoek met een behoorlijke reputatie op hoog amateurniveau en een trainer die een oom heeft die ook in Kerkrade zeer bekend en gewaardeerd is, namelijk Sef Vergoossen, in het verleden trainer van Roda JC, nu adviseur van de eredivisionist. Sef Vergoossen won met Roda JC de beker en werd landskampioen in België en Nederland, met PSV en Racing Genk. Of dat neefje Dominik ook allemaal gaat lukken, zal de toekomst moeten uitwijzen. Wellicht komt zijn oom donderdag voor een steuntje in de rug zorgen

KVC Oranje en Wilhelmina’08 heten u in ieder geval graag welkom, op Sportpark Bleijerheide, donderdag om 20.00 uur.

Archiefoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie