Zondag staat in de vierde klasse B van het amateurvoetbal een absolute kraker geprogrammeerd. KVC Oranje uit Bleijerheide ontvangt dan koploper Wijnandia.

KVC Oranje staat voorlopig tweede op de ranglijst. Wijnandia is dus koploper en niet zo’n beetje ook. De ploeg uit Wijnandsrade heeft de eerste tien duel allemaal gewonnen en de eerste periodetitel is al binnen. De voorsprong op KVC Oranje lijkt comfortabel, het gaat inmiddels om zeven wedstrijdpunten.

Maar goed, bij KVC Oranje is men alleszins tevreden met het competitieverloop tot nu toe. Als je als promovendus na tien speelrondes plek twee bezet, is dat natuurlijk ook niet zo vreemd. Neemt niet weg dat oranje-wit er alles aan zal willen doen om een eind te maken aan de zegereeks van het schier onoverwinnelijk lijkende Wijnandia.

Extra ingrediënt bij dit duel vormt het gegeven dat Wijnandia wordt getraind door Kevin Nowacki, in het vorige decennium nog succesvol spits bij KVC Oranje, destijds in de derde klasse A. De oefenmeester uit het pittoreske Wijnandsrade zal niet graag met een eerste verlies worden geconfronteerd, zeker niet tegen zijn oude club.

De vraag is dus of KVC Oranje bij machte is om het bolwerk genaamd Wijnandia te kraken. Niet alleen oranje-wit zou daarbij gebaat zijn. Ook Voerendaal, dat met een duel minder op plek drie op de loer ligt, zal graag zien dat Wijnandia verliest.

Zondag weten we meer. De donkere dagen zijn inmiddels aangebroken. In verband met de vroeg invallende duisternis begint het duel al om 14.15, dus niet pas om 14.30. KVC Oranje en Wijnandia heten u graag welkom op Sportpark Bleijerheide.

Foto®Lucho Carreno

Geef een reactie