Kom in de kerststemming bij Parkstad Limburg Theaters

Holy Moly, de koude decembermaand gaat van start!

De sneeuw blijft dan misschien (nog) uit. Maar met het vertrek van de Sint doet de koude decembermaand langzaam zijn intrede en mogen we het woord kerst langzaam weer uitspreken. Bij PLT komt u de komende weken in ieder geval helemaal in de sfeer!

   Bachs Weihnachts-Oratorium is inmiddels toch een beetje de Matthäus Passion voor de kerstdagen. Vooral als het op het hoogste niveau wordt uitgevoerd. Het Nederlands Kamerkoor slaat op 19 december de handen ineen met Concerto Köln voor een Weihnachts-Oratorium dat zijn weerga niet kent.

Op 22 december nodigen Nederlands’ bekendste podiumbeesten Charly Luske, René van Kooten en Pearl Joan Jozefzoon u uit om samen met hen kerst te vieren tijdens Merry Christmas! Samen met hun professionele musici en backing vocals zullen de heren u ervan overtuigen dat kerst écht The most wonderful time of the year is.

Het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa brengt spectaculair klassiek ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Deze maand toert dit grote gezelschap met 110 medewerkers door Europa. In Heerlen is gezelschap op Kerstavond te zien met de klassieker Doornroosje.

Op 28 december brengt het Russische Charkov Staats Ballet Theater een prachtige klassieke uitvoering van De Notenkraker. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet en het decor maken dit sprookjesballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie.

Preview artiesten op festival Holy Moly!

Verder kijken we in de koude decembermaand verder dan de comfortabele muren van onze theaters. U treft ons namelijk verschillende keren op het goednieuwe winter event Holy Moly! in Heerlen. Artiesten die dezelfde dag nog in het Theater staan, komen ’s middags even langs in het Winter Park Urbana op het Pancratiusplein om een voorproefje te geven van dat wat gaat komen. Welke artiesten dat zijn? Dat leest u hier!

Foto’s PLT en ®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie