Gisteren heeft de heer prof. prof h.c. dr. dr. Werner Janssen MA de Eremedaille van het Openbaar Lichaam Eurode ontvangen. De Eurode-eremedaille wordt door de Euroderaad toegekend aan personen die zich op buitengewone wijze hebben ingezet voor grensoverschrijdende samenwerking in het algemeen en de positionering van Eurode in het bijzonder.

De heer Janssen zet zich als voorzitter van de Stichting Euriade al meer dan 15 jaar in als cultureel-educatief ambassadeur voor Eurode. Hij is intendant voor de culturele festivals Orpheo en Euriade. Internationale ontmoetingen van jeugdigen staan centraal bij de Euriade, waarbij een podium geschapen wordt waar jongeren intensief in gesprek kunnen gaan met prominenten uit de wereld van politiek, wetenschap en cultuur. Dialogen over respect en tolerantie ten aanzien van andere culturen staan daarbij centraal.

Werner Janssen bracht jongeren telkens met een speciaal programma in contact met rolmodellen, zoals koningin Silvia van Zweden, Michael Gorbatsjov, Helmut Schmidt en Klaus Johannis, om slechts enkele dragers van de Martin Buberplaquette te noemen.

Eerder werd de Eurode-eremedaille uitgereikt aan Thijs Wöltgens (2000), Theo Kutsch (2001), Lilian Frederiks-Bos (2005), Brandweerkorpsen Herzogenrath & Kerkrade (2009), Ralf Klohr & John Heckman (2011) en Chris Kuikman (2013).

Foto Afdelingcommunicatie Gemeente kerkrade

Geef een reactie